Šef Mercedesa Toto Wolff kaže da šefovi protivničkih momčadi igraju političke igre dok FIA pokušava riješiti problem poskakivanja.

Poskakivanje je postalo glavna tema posljednjih sedmica, ne računajući da njegov problem koji se pojavio tijekom predsezonskih testiranja.

Na Velikoj nagradi Azerbejdžana je došlo do eskalacije poskakivanja kod Mercedesa, iako su se se neki od vozača također žalili na ovaj problem, ali su u glavnoj ulozi bili vozači njemačke momčadi.

George Russell, a potom i Lewis Hamilton si bili poprilično glasni tijekom svojih javljanja putem timske radio veze da je njihov W13 nemoguć za voziti na ulicama Bakua.

Nešto ranije, na Velikoj nagradi Španije, Srebrne strijele su donijele paket nadogradnji kako bi stavili ovaj fenomen pod kontrolu. Bili su zadovoljni nakon odrađenog posla i uvjeravali su da su došli do srža problema.

Međutim, nakon što se završila utrka u Bakuu, Lewis Hamilton se teško izvukao iz svog bolida držeči se kičmu jer je tjekom utrke pretrpio nesnošljive bolove.

FIA je reagirala prije Velike nagrade Kanade, na taj način što je uvela novu tehničku direktivu kako bi se stao u kraj tom problemu.

Naravno, ova nova tehnička direktiva FIA-e izazvala je kritike. Šef Red Bulla Christian Horner je bio prvi koji je bio protiv, a ubrzo se pridružio i šef Ferrarija Mattia Binotto: „Promjena tehničkih pravila tijekom tekuće sezone, mislim da je to problematično. Nije mi jasno kako će FIA ​​to kontrolisati,“ rekao je Horner.

Međutim, šef Mercedesa smatra da šefovi ekipa pokušavaju to odvesti na drugu stranu kako bi stekli prednost i da igraju političke igre oko ovog pitanja.

„Neki šefovi momčadi pokušavaju manipulirati onim što je tamo rečeno kako bi dobili konkurentsku prednost. Oni igraju političke igre dok FIA pokušava pronaći rješenje,“ izjavio je Wolff.

Za Austrijanca postoje „dugoročni efekti koje još ne možemo ni procijeniti, postoji trenutni sigurnosni rizik, a manipulirati sada u pozadini u ovoj situaciji, to je jednostavno jadno,“ dodao je.

Šef Mercedesa optužuje druge šefove momčadi za nepoštenje: „Svi ne želimo da se bolidi ponašaju ovako. Ovdje ne govorim samo o Mercedesu. Svi trkčki bolidi su imali problema u Bakuu, to je čest problem u Formuli 1, a temeljna greška u dizajnu ovih automobila s krilima.“

Pored toga, Wolff ne vjeruje kako je samo podizanje bolida nešto što može iskorijeniti  poskakivanje kako drugi govore.

„Ne možete to tako iskorijeniti. Jer podizanje bolida više ne rješava opći problem krutosti i osnovnih aerodinamičkih karakteristika.“