Svjetski prvak iz 2016. godine Nico Rosberg  kaže da Carlos Sainz nema materijala da bude svjetski prvak u Formuli 1, barem ne u ovom trenutku.

Španjolski vozač je na Velikoj nagradi Kanade je bio jako blizu onome što jako želi u svojoj karijeri kao vozač Ferrarija: da ciljnu liniji pređe kao prvolpasirani.

Sainzu je pobjeda izmakla za nešto manje od jedne sekunde, a tu poziciju mu nije dao vozač Red Bulla Max Verstappen, koji je 15-ak krugova bio pod napadom vozača talijanske momčadi. Ali, Nizozemac je izišao kao pobjednik, dok je Carlos završio na 2. mjestu,

Sainzovo drugoplasirano mjesto, sa kojim je ostvario 11. postolje u karijeri, rezultiralo je da je Španjolac na trećem mjestu liste vozača koji nisu osjetili slast pobjede u premier klasi motorsporta.

No, dok Sainz još uvijek juri tu neuhvatljivu prvu pobjedu, Ferrarijev vozač također sanja o tome da jednog dana osvoji naslov svjetskog prvaka.

Međutim, vozač koji je iznenadio motorsportski svijet nakon povlačenja iz Formule 1 nakon što je osvojio svoj prvi i jedini naslov u karijeri, smatra da će to i dalje ostati san.

„Sainz ima to u sebi da bude dobar, pristojan vozač u Ferrariju,” rekao je Nico Rosberg, „ali u ovom trenutku nema to u sebi da bude svjetski prvak.“

„Jer što se tiče performansi, (Charles) Leclerc ga je nadmašio u svakoj utrci ove godine. Dakle, još uvijektreba pronaći popriličan napredak kako bi bio na razini s Leclercom, on je još uvijek udaljen od toga,“ dodao je.

„To je prilično iznenađenje nakon prošle godine, ali bolid je, naravno, potpuno drugačiji pa mu je možda potrebno više vremena da se upozna sa stvarima.“

Utrka za Veliku nagradu Kanade je do sada bila najbolja za Sainza, a 27-godišnjak je sam izjavio kako je on po prvi put bio najbrži vozač na stazi, a vozač Ferrarija je proveo posljednjih 15 krugova pritiskajući Maxa Verstappena za pobjedu.

Nizozemac je nakon izlaska sigurnosnog automobila bio na prvoj poziciji, nakon što je Sainz ušao u boks radi promjene guma. Carlos je poslije povlačenja SC-a pritiskao Verstappena, ali je vozač Red Bulla zadržao Španjolca iza sebe.

„Bilo je to nekoliko super impresivnih utrka od Maxa,“ nastavio je Rosberg. „On je tako samouvjeren i vozi na impresivnoj razini.“

„Odvozio je do savršenstva u teškim okolnostima u kvalifikacijama, a pritisak Sainza u utrci nije za podcijeniti.“

„U bolidu je užasan osjećaj. Sve ste napravili savršeno, a onda zbog sigurnosnog automobila odjednom imate Ferrari iza sebe u trostrukoj DRS zoni koje vrše veliki pritisak.“

„Ako napravite i najmanju pogrešku, on je gotov, ali Max je to tako savršeno uspio odraditi,“ zaključio je Nico Rosberg.

Max Verstappen je lider prvenstva vozača sa 46 bodova ispred Sergia Pereza, a Leclerc ima 49 bodova manje. Carlos Sainz nakon Kanade se nalazi na 5. mjestu, a zaostatak za Vrstapenom je 73 boda.