Charles Leclerc kaže da je uvjeren da može stići zaostatak od 49 bodova za Maxom Verstappenom i vjeruje da može postati prvak ove sezone.

Nakon što je bio u uvjerljivom vodstvu poslije 3 utrke sezone (imao je preko 40 bodova više od Verstappena), Leclerc je nakon niza pehova poslije VN Kanade 49 bodova iza Nizozemca. Monežanin je zbog kvarova motora i Ferrarijevog velikog strategijskog promašaja u Monaku izgubio preko 60 bodova u prethodne 3 utrke, a cijenu dva kvara motora je platio u Kanadi, gdje je morao uzeti potpuno novu pogonsku jedinicu, što je značilo start sa začelja jer je premašio dozvoljeni broj komponenti za sezonu.

Verstappen je maksimalno iskoristio Leclercove pehove i u zadnje 4 utrke je slavio 3 puta. U Kanadi se odbranio od Sainzovih naleta u zadnjih 15 krugova kako bi došao do pobjede, dok je Leclerc sa 19. mjesta uspio doći do pete pozicije u cilju. Monežanin sada ima ogroman bodovni zaostatak za Verstappenom, ali vjeruje da ga može preokrenuti.

„Čini se da svi ove sezone imamo problema sa pouzdanošću. Imamo performanse da se vratimo, ali moramo poboljšati pouzdanosti. Već u Silverstoneu ćemo pokušati vratiti nešto bodova i ićemo na pobjedu tamo.“

„Sezona je još jako duga. Još uvijek možemo osvojiti titulu. Zaostatak je 49 bodova: dvije pobjede i zaostatak je uklonjen. moramo se fokusirati samo na sebe. Nisam zabrinut. Jako sam motiviran da konačno imam čist vikend i da pokažem našu snagu. Ako pritisnemo jako, možemo se vratiti na vrh jer imamo potencijal za to,“ rekao je Leclerc.

Leclerc je istakao da će mu biti potrebno da i Verstappena snađu problemi sa pouzdanošću – nešto što on ne isključuje s obzirom da je Perez u Kanadi morao odustati zbog kvara mjenjača.

„Red Bull je isto imao nekoliko problema. Pouzdanost će biti velika stvar. Ali to nam treba. Kada god imamo teške vikende, kao što smo imali ovdje (u Kanadi), moramo osvojiti nešto bodova – a to smo i uradili.“

Ferrarijev šef Mattia Binotto smatra da je pitanje prvaka daleko od riješenog.

„Borba nije gotova. Ostalo je još puno utrka. Fokusirani smo na naredne utrke, ne samo na Silverstone – već na sve utrke do ljetne pauze. Vjerujemo da će Red Bull donijeti veliki paket nadogradnji u Silverstone – vidjet ćemo kakva će situacija tamo biti,“ dodao je Ferrarijev šef.