Šef Red Bulla Christian Horner vjeruje da je njegov vozač Max Verstappen u najboljem trenutku svoje karijere, ali dodaje kako je sezona još duga i da se dosta toga može promijeniti.

Britanski menadžer se poziva na Veliku nagrade Kanade, na kojoj je unatoč problemu s radio vezom vozio vrlo zrelo i savršeno se nosio s pritiskom kako bi došao do svoje šeste pobjede u devet trkačkih vikenda.

Nizozemčeva pobjeda u Kanadi bila je vrlo važna u borbi za naslov, jer je dodatno povećao prednost pred najbližim suparnicima, a iskoristio je Leclercovu kaznu zbog promjene motora nakon koje je Monežanin završio na petom mjestu.

Pored toga, Verstappen je dodatno iskoristio penalizovanje Monežanina jer u kvalifikacijama nije imao dostojnog protivnika, a u utrci je vozač Ferrarija bio daleko od njega, iako ga je njegov timski kolega Carlos Sainz pritiskao zadnjih 15-ak krugova.

Šef Red Bulla smatra da je nizozemski vozač pokazao smirenost u ključnim momentima, čak i pored toga što mu radio veza nije funkcionisala, a način na koji je kontrolisao utrku je bio brutalan. Zbog takvog načina, tvrdi da je Verstapen u životnoj formi.

„Max je dominirao cijeli vikend u Kanadi, a bio je nevjerovatan sav pritisak koji je morao izdržati u posljednjim krugovima. Bio je stvarno miran, čak i sa problemom radio veze kojeg je imao. Mislim da nas je mogao čuti, ali mi nismo mogli, ali način na koji je vodio utrku i kontrolirao tempo i gume: bilo je brutalno,“ rekao je Horner.

„Moramo voziti jednu po jednu utrku, dosad smo radili prilično dobro i sjajno je otići u Silverstone nalazeći se u liderskoj poziciji u oba prvenstva. Max je u najboljoj formi svog života, a tim također radi sjajan posao,“ dodao je.

Međutim, Horner žali što je tako brzo izgubio Sergia Pereza zbog problema s pouzdanošću. Red Bull zna da ne može dopustiti još odustajanja jer se prvenstvo brzo može preokrenuti uzimajući u obzir koliko je utrka ostalo. Dodatno, Ferrari je jasno krenuo u korištenje strategije što je već promijenio motore kako bi već sad imao zalihe koje može koristiti tijekom sezone – nešto što je Mercedes koristio prošle godine.    

„Veoma je razočaravajuće što Sergio nije bio u utrci. Više puta smo vidjeli kako prvenstvo mijenja svoj trend, a on je već imao iste mehaničke probleme kao i Max, tako da moramo razumjeti što se dogodilo. Prerano je bilo koga eliminisati iz borbe, ostalo je više od pola sezone i još mnogo utrka,“ zaključio je Horner.