Sergio Perez uvjerava da je Max Verstappen sposoban raditi stvari unutar bolida koje mnogi drugi vozači ne mogu. Meksikanac je impresioniran vještinama svog timskog kolege, kojeg svrstava na razinu najboljih talenata koji su se historijski natjecali u Formuli 1.

U svojoj osmoj sezoni premier klase, Perez vidi Verstappena kao izuzetno talentiranog i kompletnog vozača, koji ni na jedan način ne posustaje.

Pored toga toga, smatra da ima posebne vještine kako bi mogao ići do granice, nešto što nije vidio kod mnogih drugih sjajnih vozača tijekom godina.

„Max je jako dobar i vrlo je kompletan vozač. On je bez sumnje jedan od najboljih u historiji Formule 1, ako ne i najbolji… zbog svega, jer ima dobro obrazovanje i ima stvari koje drugi vozači nemaju. Posebna stvar je mogućnost kojom mora ići do krajnjih granica,“ rekao je Perez.

Tijekom trkačkog vikenda, Perez je impresioniran lakoćom s kojom Verstappen može brzo ići od prvog trenutka. Aktuelni svjetski prvak nije neko ko pravi mnoge promjene s bolidom, ali one koje napravi obično su važne i jednako se čini da je njegov osjećaj unutar bolida isti kao i oni izvana.

„Max ide do granice od prvog kruga i sve promjene koje napravi na bolidu su jako važne. Jednako tako, to ga ne tjera da promijeni stil vožnje koji mu uvijek omogućuje da, da sve od sebe. Razlika je uvijek u zavoju, to je razina koja zahtijeva puno od svakog vozača,“ pojašnjava on.

Meksikanac se zatim dotakao svog problema sa odustajanjem na prošlom trkačkom vikendu za Veliku nagradu Kanade. Mišljenja je da bi ovu sezonu mogla odlučiti pouzdanost bolida, a dodatno odustajanje može promijeniti stvari na gridu.

„U Kanadi smo opet odustao, ovo je drugo odustajanje ove godine. Moramo ispraviti ovakve probleme i biti savršeni da budemo bliži u prvenstvu. Ostalo je još dosta sezone i sve se može promijeniti u jednoj ili dvije utrke,“ ističe on.

„Moramo nastaviti vrijedno raditi, jer jedna tačka može definisati godinu. Ne odustati (u utrci) je jako važno u ovoj fazi,“ zaključio je Sergio Perez.