Šef McLarena F1 Andreas Seidl kaže da rezultati njegove momčadi u posljednje vrijeme, a posebno prošlog vikenda u Kanadi, jasno ukazuju da momčad mora „pojačati svoju igru“.

Nakon snažnog otvaranja prvenstva koji ga je pozicionirao kao treću najbržu momčad u poretku, McLaren je osvojio samo 19 bodova u četiri utrke koje su prethodile Velikoj nagradi Kanade.

No, u Montrealu, ni Lando Norris ni Daniel Ricciardo nisu završili među prvih deset jer je razočaravajući tempo njihovog MCL36 bolida i dvostruki ulazak u boks uticali na utrku.

Seidl je prihvatio loše performanse svoje momčadi, te se čak osjećao primoran ispričati svojim vozačima što im nisu isporučili paket koji su zaslužili.

„Očito razočaravajući dan za nas, vrlo razočaravajući vikend iz raznih razloga. Pitanja s pouzdanošću, operativni problem u utrci, ali i u smislu tempa i gdje želimo biti,“ kaže šef McLarena.

„Na operacijskoj strani tijekom ulaska u boksove, imali smo problem s komunikacijom koji se na kraju pretvorio u problem koji smo vidjeli. Moramo analizirati i vratiti se jači.“

Što se tiče pogrešnog rukovođenja na utrci za Veliku nagradu Kanade po pitanju timskih zaustavljanja tijekom drugog razdoblja virtualnog sigurnosnog automobila, kada je Norris pozvan samo da bi bio prisiljen čekati jer u tome periodu Ricciardo već bio tamo, Seidl je pojasnio da je problem uzrokovan problemom s komunikacijom.

„Očito, ne želim ići previše u detalje, jer to je nešto što moramo interno pregledati, kao tim, što je tu pošlo pogrešno,“ nastavio je.

„Kao što sam već rekao, na kraju je to bio problem s komunikacijom unutar tima i to je tada uzrokovalo kašnjenja.“

Što se tiče  McLarenovog nedostatku tempa u Kanadi, Seidl je pojasnio: „Na oba bolida pred kraj utrke morali smo upravljati nekim parametrima, kočnicama, i stoga Danielu nije bilo moguće održati tempo i izvršiti napad.“

McLaren je još uvijek četvrti u poretku konstruktora, ali će biti teško zaštititi tu poziciju ako se njihove slabe performanse nastave.

„Naravno, ako pogledate posljednje dvije utrke, definitivno postoji trend da se vraćamo unazad posebno u odnosu na Alpine,“ smatra on.

„Također, neki drugi bolidi su pokazivali znakove snažnih poboljšanja poput Aston Martina. Dakle, jasno je da moramo poboljšati našu igru u svim područjima, kao što sam već spomenuo, pouzdanosti, operacijama, performansama, kako bismo bili sigurni da ćemo ostati u borbi za 4. mjesto,“ zaključio je Seidl.