Renault je u Montrealu sustigao skoro cijeli bodovni zaostatak za McLarenom, što je smanjilo pritisak sa francuske momčadi uoči njihove domaće utrke na stazi Paul Ricard. Tamo Renault dolazi sa velikim paketom nadogradnji, a prema pisanju njemačkog Auto Motor und Sporta, one će biti toliko opsežne da se može govoriti od B verziji bolida.


Nakon lošeg starta sezone zbog kojeg su kliznuli na osmo mjesto u poretku konstruktora, Renault je u Montrealu osvojio 14 bodova, te su skočili na peto mjesto u poretku—samo dva boda iza McLarena na četvrtom mjestu.

Ricciardo je imao sjajne kvalifikacije i bio je četvrti najbrži, dok je u utrci završio šesti—jedno mjesto ispred timskog kolege Hulkenberga. Nakon velikog napretka sa motorom preko zime, Renault je u prvim utrkama plaćao cijenu pouzdanosti, zbog čega nisu mogli koristiti punu snagu pogonske jedinice. Uoči VN Monaka su riješili taj problem, a u Kanadi su se već vidjeli rezultati.

Sada je na redu razvoj šasije i Renault za domaću utrku u Francuskoj sprema veliki paket nadogradnji—novo prednje krilo, nos, usmjerivači zraka i podnica. Hlađenje je također modificirano, te je raspodjela elemenata pogonske jedinice untar šasije kompaktnija, što omogućuje sužavanje stražnjeg kraja. Prema pisanju njemačkog Auto Motor und Sporta, Renault će u Francusku doći sa B verzijom svog bolida, a nadogradnje bi trebale donijeti napredak od oko pola sekunde.

Renault se ovim nadogradnjama želi odvojiti od sredine poretka u smanjiti zaostatak za vodećom trojkom.