Max Verstappen smatra da su postolja maksimum za Red Bull u preostalim utrkama i da mišljenja je da njegova momčad ove godine više ne može do pobjeda.


Red Bull i Verstappen su bili u odličnoj formi pred ljetnu stanku. Verstappen je pobijedio u Austriji i Njemačkoj, a blizu pobjede je bio i u Mađarskoj. Međutim, austrijska momčad je u drugom dijelu sezone izgubila korak za Ferrarijem i Mercedesom.

Ferrari je nakon augustovske stanke najbrži bolid u kvalifikacijama, te su osvojili 5/5 pole positiona, uz 3 pobjede. U Japanu su imali 1-2 u kvalifikacijama, ali su Vettel i Leclerc sve prosuli lošim startom. Verstappen je bio uključen u incidente u prvom krugu u Belgiji, Italiji i Japanu, što ga je koštalo bodova, ali uz to je i Red Bull pao u formi. Najbolji rezultat u drugom dijelu sezone im je Verstappenovo 3. mjesto u Singapuru.

Nizozemac smatra da njegova momčad ove godine više ne može do pobjeda i da će postolja biti maksimum u preostalim utrkama:

„Mislim da nije ostala nijedna staza do kraja ove sezone na kojoj možemo odraditi posebno dobar posao. Ako možemo završiti blizu postolja ili na postolju svaki vikend, mislim da je to trenutno maksimum za nas,“ rekao je Verstappen.

Slijedeća utrka na rasporedu je VN Meksika, na kojoj je Verstappen slavio prethodne dvije godine. Ali smatra da forma prošlih godina ne znači ništa za ovu:

„Morate biti realni. Naravno, bili smo jako dobri tamo posljednje dvije godine. Ali mislim da nam je bilo teže ove godine, također i u smislu balansa. Ne očekujem da ćemo to ponoviti. Posebno kada pogledate Ferrari—koji su ove godine jako brzi na pravcima. Ako se ovog puta budemo borili za postolje, to će značiti da smo odradili dobar posao.“