Dugogodišnji menadžer Michaela Schumachera, Sabine Kehm tvrdi da Mick Schumacher ima sve ono što je potrebno da uspije u Formuli 1.


Kehm ima povjerenje u sina čiji je otac sedmerostruki osvajač naslova i vjeruje da Mick može ići stopama svog oca i da u budućnosti se može boriti za titulu.

„Sigurna sam da će Mick prije ili kasnije završiti u Formuli 1. Iako se nadam da je to prvo!“

„Uvjerena sam da će se on tamo dobro snaći. Već je odradio sjajan posao. Mogu samo zaključiti da će Mick moći ostvariti svoj san – da postane svjetski prvak,“ uvjerava Sabine.

Schumacher je prošlogodišnju FIA-in naslov u Formuli 3 osvojio uz fantastičan niz pobjeda, pobijedivši Dana Ticktuma, da bi nakon toga bio potpisan u Ferrarijevu vozačku akademiju.

Međutim, prelaskom u Formulu 2 za sezonu 2019. prošao je kroz jako teško razdoblje. Uspio je pobijediti u sprint utrci koja se održavala u Mađarskoj, ali nije uspio završiti u pet od šest utrka.

Kao rezultat, Mick je tek 12. u poretku sa samo 51 bodom, dok je Nyck de Vries osvojio naslov u Sochiu. Kehm priznaje da je mlađi Schumacher imao jako ‘nesretnu’ sezonu.

„Mick je imao veoma nesretnu sezonu,“ priznala je. „Suosjećam se s njim. Borio se s nevjerovatnom količinom loše sreće. Naravno, ima toga još mnogo za naučiti.“

„Ali, Mick je jako dobar u analiziranju stvari, učenju ispravnih lekcija i zatim prilagođavanju,“ rekla je držeći se svog stava da će uspjeti stići sve do vrha Formule 1.