Šef McLarena, Andreas Seidl kaže da njegova ekipa neće ništa prepustiti slučaju u nastojanju da ovogodišnju sezonu završe na poziciji ‘najbolji od ostalih’ u poretku konstruktora, dok Carlos Sainz ima priliku završiti na šestom mjestu.


Ulazeći u završnu fazu sezone 2019. gdje su preostale četiri utrke, tim iz Wokinga ima 34 boda prednosti nad svojim najbližim konkurentom – Renaultom. Francuski tim također želi sezonu završiti na poziciji iza top timova.

McLaren ‘uživa’ u svojoj najkonkurentnijoj godini do sada u V6 hibridnoj eri i na putu je da ostvari svoj najbolji rezultat od 2012. godine. Unatoč lagodnoj poziciji, McLaren ne želi ništa prepustiti slučaju kako bi pokazali da nisu slučajno skoro cijelu sezonu na četvrtoj poziciji, jer znaju da njihov dobavljač pogonske jedinice također želi pokazati da su sposobni doći do istog mjesta.

„Kako ulazimo u ovih posljednjih nekoliko utrka, naš fokus ostaje na maksimiziranju mogućnosti za osvajanjem bodova radom na stazi i natrag u fabrici,“ kaže Seidl.

„Naša pozicija u prvenstvu konstruktora još uvijek nije obezbijeđena i moramo nastaviti da pritiskamo kako bi se osigurali da ništa ne prepustamo slučaju.“

„Još uvijek je sve u igri i radujem se unaprijed nekim uzbudljivim utrkama.“

Sjajnom vožnjom i osvojenim petim mjestom u Japanu, Carlos Sainz je pomogao McLarenu da ‘ojača’ četvrtu poziciju, dok je Španjolac došao do odlične šeste pozicije u poretku vozača.

„Skok na šesto mjesto u poretku vozača nakon još jednog jakog vikenda u Suzuki je ohrabrujuće, a to samo povećava našu motivaciju da nastavimo pritiskati do kraja godine,“ dodao je Sainz.

„Neće biti lako zadržati tu poziciju, ali borit ću se za sve sa svim što imamo. Također, ostvarili smo još jedan važan korak u poretku konstruktora – ali moramo zadržati fokus.“