Vozač Mercedesa Valtteri Bottas ne odustaje od naslova, iako njegov timski kolega Lewis Hamilton ima ogromnu bodovnu prednost te bi već za vikend u Meksiku mogao osigurati naslov.


Mercedes je na prethodnoj utrci u Japanu osigurao osvajanje konstruktorskog naslova, a pripašće im i šesta uzastopna dvostruka kruna, s obzirom da su u igri za vozački naslov ostali samo Hamilton i Bottas.

Akutelni prvak je vodeći u poretku sa 338 osvojenih bodova—64 više od timskog kolege Baltterija Bottasa. To ujedno znači da bi Hamilton u Meksiku mogao i matematički osigurati naslov, 3 utrke prije kraja sezone.

Britanac u Meksiku mora osvojiti 14 bodova više od Finca kako bi proslavio svoj šesti naslov. Bottas, međutim, ne odustaje i još uvijek gaji nade, iako je svjestan da će mu biti potrebna velika sreća da dođe do naslova.

„Ne odustajem sve dok ima teoretska šansa,“ rekao je Bottas. „Japan je bio dobar primjer, na stazi gdje je teško preticati. Startuješ treći, okej, dva Ferrarija ispred. Teško je, ali pobjeda je moguća. Sve je moguće.“

„Ali sam isto tako realan—trebaće mi puno sreće, to je činjenica, kako bih pobijedio na svim utrkama do kraja sezone, ali ne mislim puno o tome u ovom trenutku. Ja sam kriv što ovoliko zaostajem za Lewisom.“

„Moja je krivica i pokušat ću to popraviti u budućnosti, ali s obzirom gdje se sada nalazimo, idem utrku po utrku i vidjet ćemo šta će se desiti,“ dodaje Bottas.