Mercedes je objavio fotografije svog novog bolida za 2020. godinu, čime su i službeno predstavili svoj W11. Ovim bolidom će njemačka momčad juriti svoj sedmi uzastopni konstruktorski naslov, a Lewis Hamilton izjednačavanje Schumacherovog rekorda i svoj sedmi vozački naslov.

Srebrne strijele su prije nekoliko dana u sklopu potpisivanja višegodišnjeg ugovora sa INEOS-om otkrili vizuelni identitet novog bolida, a ovog jutra su objavili fotografije svoje nove uzdanice. Kao i prethodne 3 sezone i ove sezone će njihovu vozačku postavu činiti Lewis Hamilton i Valtteri Bottas.

Mercedes W11 je evolucija svog prethodnika W10, ali na prvim slikama novog bolida primjetno je koliko su Srebrne strijele radile na pakiranju komponenti unutar šasije, te da su bočni otvori za hladnjake dosta manji nego prošle godine. Bočne stranice su također uže, što otvara veći prostor na podnici, a Mercedes je podigao bočnu udarnu strukturu. Bočne stranice se počinju sužavati prema zadnjem kraju odmah kod kokpita (Petronas logo) i završavaju se u uži zadnji kraj bolida. Novi W11 će danas izaći na stazu Silverstone, gdje će ga u sklopu filmskog dana isprobati Hamilton i Bottas.


Fotografije novog Mercedesa: