CEO Ferrarija, Louis Camilleri predviđa da će sezona 2020. biti izuzetno teška, ali isto tako dodaje kako je tim iz Maranella fokusiran na pobjedu.


Scuderia je prije par dana službeno predstavila svoj novi bolid za nadolazeću sezonu. SF – 1000, će prema prikazanom imati mnogo više downforcea – nešto što je prošlogodišnjem bolidu mnogo falilo.

Direktor Ferrarija uvjerava kako su svjesni odgovornosti i pored toga što postoji pritisak da su usredotočeni na krajnji cilj – pobjedu, jer su jako zahtjevni prama sebi više nego bilo ko drugi.

„Svi u timu svjesni smo odgovornosti koju imamo i jako smo fokusirani na konačni cilj – pobjedu,“ kaže Camilleri.

„Pritisak postoji, ali mogu vas uvjeriti da smo veoma zahtjevni prema sebi, više nego bilo ko drugi. Bit će teška sezona, također zato što ćemo morati razviti novi bolid s obzirom na propise koji će stupiti na snagu 2021. godine. Tim će se tome jako mnogo posvetiti, ali ja sam uvjeren i vjerujem u naše muškarce i žene. Njihova etika dolazi i od osnivača Enza Ferrarija,“ pojašnjava on.

Camilleri se nakon toga dotakao šefa Ferrarija i njihovog vozačkog tandema. Dodao je kako Binotto radi sjajan posao, a da računaju na Sebastiana Vettela i Charlesa Leclerca koji su izuzetno talentirani i imaju veliku strast prema talijanskoj ekipi.

„Mattia Binotto radi sjajan posao i ne želimo se fokusirati samo na slijedeću sezonu, jer vrijeme je neprijatelj. Mi smo također fokusirani na duže staze i upravo je to šef ekipe uradio, zahvaljujući svom vođenju. Računamo na Vettela i Leclerca, koji su nevjerovatno talentirani i imaju veliku strast prema Ferrariju.“