Red Bullov motorsportski savjetnik Helmut Marko je na svoj uobičajen način objasnio zašto je austrijska momčad odlučila vratiti Francuza u Toro Rosso i zamijeniti ga Alexanderom Albonom.


Red Bull je početkom ove sedmice bacio pravu ‘bombu’ s obzirom da su odlučili vratiti Pierrea Gaslya u Toro Rosso te promovirati Alexandera Albona u prvu momčad nakon samo 12 utrka. Dugo se špekuliralo o Gaslyevoj budućnosti, ali su iz Red Bulla uvjeravali kako će Francuz dočekati kraj sezone.

Međutim, to nije bio slučaj—Gasly je vraćen u Toro Rosso, dok je Albon promoviran—sličnu situaciju u Red Bullu smo vidjeli već 2016. godine, a tada su glavni likovi u priči bili Kvyat i Verstappen.

Motorsportski savjetnik austrijske momčadi Helmut Marko je na svoj uobičajen i oštar način objasnio zašto je Gasly vraćen u ‘B’ momčad nakon samo 12 utrka:

„Gasly ima problema u prometu—gubi mjesta i ne može preteći,“ rekao je Marko za Auto Bild. „Morali smo reagirati i dati Albonu šansu do kraja sezone. Gasly će zauzeti svoje mjesto u Toro Rossu, a onda ćemo vidjeti ko će slijedeće godine voziti sa Maxom,“ dodao je Austrijanac.

Gasly je u 12 utrka osvojio 118 bodova manje od Verstappena, te je samo 5 bodova ispred Carlosa Sainza, čiji je McLaren ipak puno slabiji nego Gaslyev Red Bull. Francuz je u 3 od posljednjih 5 utrka završio barem iza jednog McLarena, dok je Verstappen u istom periodu ostvario 2 pobjede. Često je Nizozemac u utrkama prolazio svog timskog kolegu za cijeli krug.