Daniel Ricciardo vjeruje da u Ferrariju postoji nekoliko sličnosti sa onim koje je doživio sa Sebastianom Vettelom u Red Bullu 2014. godine.


Četverostruki prvak ove godine ima novog timskog kolegu Charlesa Leclerca, s kojim se u prvom dijelu sezone odlično slagao.

Leclerc je osvojio dva pole positiona dok Vettel ima jedno najbolje startno mjesto, ali Monežanin, kao i Nijemac, nisu uspjeli upisati pobjedu. Sebastian ima prednost od 24 boda nad Charlesom, a na postoljima je stajao u šest navrata, dok je 21-godišnjak upisao pet postolja.

Ricciardo je 2014. bio Vettelov timski kolega u Red Bullu, nakon što ga je tim iz Milton Keynesa promovirao u prvu momčad iz Toro Rossa. Australac je te sezone pobijedio Vettela, a sezonu je završio na trećem mjestu – dok četverostruki prvak na kraju sezone napušta tim i prelazi u Ferrari.

Sadašnji vozač Renaulta kaže da u timu iz Maranella postoji nekih sličnosti sa onim kad se on sa Vettelom nalazio u istoj ekipi.

„Postoji nekoliko sličnosti: mladi momak se uzdiže kako bi mučio starijeg momka,“ kaže Ricciardo.

„Malo toga smo vidjeli od Charlesa. Vjerovatno ćete morati pitati Seba. Ali, siguran sam da postoji nekih sličnosti i da od mladića (Leclerc) dolazi malo pritiska.“

„I dalje mislim da je Seb dovoljno jak da ga može pobijediti, ako je to slučaj. To je stvarno do njega. Ako uhvati momentum, mogli biste ga vidjeti kako ponovo počinje da pronalazi svoju formu.“

„Ali, također, Charles je mlad i još uvijek će se očigledno usavršavati, pa mislim da će Charles biti u vrhu dugi niz godina. Do Seba je kako se on snalazi,“ dodao je on.

„Vjerovatno je i do Seba koliko dugo želi ostati. Ako zadrži motivaciju i fokus, ima talenta da ostane još nekoliko godina. Ali, to je na njemu.“