Unatoč velikom vodstvu u poretku vozača, Lewis Hamilton smatra da još uvijek ima prostora za napredak, a jedno od područja u kojem se aktuelni prvak želi poboljšati su kvalifikacije.


Brzina u jednom krugu je uvijek bila Hamiltonova specijalnost—Britanac je osvojio najviše pole positiona u historiji Formule 1 (87), ali ove sezone nije zadovoljan svojim izdanjima u kvalifikacijama.

Nakon 12 utrka, Bottas i Hamilton su izjednačeni u svom kvalifikacijskom duelu—trenutni skor iznosi 6:6, a oba vozača su po četiri puta startala sa pole positiona u dosadašnjem dijelu sezone.

„Uvijek postoje stvari koje možete naučiti iz tih utrka,“ rekao je Hamilton. „Iako je posljednja utrka bila jako dobra, postoje područja u kojima mogu bolje—na primjer, kvalifikacije još uvijek nisu savršene, tako da moram poraditi na tome.“ 

Uz bolje kvalifikacije bi Hamilton mogao imati još bolje utrke, gdje mu ne manjka brzine, što je pokazao u Mađarskoj, gdje je stigao Verstappenovih 20 sekundi prednost 3 kruga prije kraja, kada je prošao Nizozemca za vodstvo utrke.

„Generalno je tempo u utrci bio jako dobar—s tim sam jako zadovoljan. Malo po malo sve bolje shvatamo bolid.“

Hamilton je tradicionalno u drugom dijelu sezone uvijek bio u puno boljoj formi nego u prvoj polovici. Iako neki sugeriraju da Britanac već ima osiguran šesti naslov zbog velike bodovne prednosti, Hamilton ne uzima ništa ‘zdravo za gotovo’.

„Imam isti pristup koji sam uvijek imao. Idem utrku po utrku,“ dodaje Britanac.

Iako Hamilton ‘staje na loptu’, činenica je da nikada nije bio u ovako dobroj poziciji u ovom dijelu sezone. U ovo vrijeme prošle godine je imao ‘tek’ 24 boda prednosti ispred Ferrarijevog Sebastiana Vettela, u usporedbi sa sadašnja 62 boda ispred Bottasa.