Charles Leclerc kaže da ga čega ‘puno posla’ kako bi poboljšao svoje performanse u utrkama ove godine, pošto vjeruje da je njegovim timski kolega u tom području još uvijek ‘jači’ od njega.


Leclerc je impresionirao u svojoj prvoj sezoni sa Ferrarijem prošle godine i postao je redovan kandidat za pole positione i pobjede. Porazio je svog timskog kolegu Vettela u unutartimskom duelu i završio je ispred njemačkog vozača u konačnom plasmanu na kraju godine.

U počeku je Leclerc ‘kaskao’ za svojim timskim kolegom u kvalifikacijama, ali se potom drastično popravio i od Francuske je imao dugi niz u kojem je pobjeđivao svog timskog kolegu. No, Vettel je nerijetko imao bolji tempo u utrci, a Leclerc smatra da je to područje u kojem se mora popraviti u narednoj sezoni.

„Nakon prve 3-4 utrke, vidio sam da su kvalifikacije bile veći problem nego utrka. Zato sam se poprilično puno fokusirao na kvalifikacije. Od Francuske pa nadalje sam napravio dobar korak naprijed, što je bilo dobro za vidjeti.“

„Što se tiče utrke, mislim da imam još puno posla. Seb ima veliko iskustvo u utrci i trenutno je jači od mene. Ove zime najviše radim na utrci, kako bih to pokušao popraviti,“ rekao je Leclerc.

Monežanin smatra da je od ključne važnosti da i on i Ferrari eliminiraju greške koje su ih koštali brojnih pobjeda prošle sezone—pogotovo u prvom dijelu.

„Nadam se—radim jako naporno—da ću praviti manje grešaka nego 2019. U smislu performansi, uvijek ih je teško procijeniti prije prve utrke. Zapravo sam želio reći predsezonskih testiranja, ali zapravo su testiranja 2019. bila puno bolja nego prva utrka, tako da ćemo čekati prvu utrku.“

„Ali radimo jako dobro, a performanse ćemo vidjeti nešto kasnije. Ali definitivno se osjećam spremnije nego na početku prošle godine. Nadam se da ću to uspjeti dokazati i na stazi.“