Korporacija grand prix Vijetnama objavila je prve zvanične slike nove zgrade pit lanea u Hanoiju, dok se u aprilu nastavljaju pripreme za prvu utrku F1 u toj zemlji.

Zgrada dugačka 300 metara, dizajnirana od strane arhiktektonske firme Tilke Engineering, crpi inspiraciju sa dvije glavne gradske znamenitosti: Imperijalne Citadele Thang Long i Paviljona Knjižnice.

Prvo mjesto svjetske baštine UNESCO-a, dok se posljednje smatra simbolom grada, a prema riječima organizatora utrke održava vijetnamski bogatu književnu baštinu i tradicionalnu kulturu.

Zgrade i tribine koje radi Tilke, često se temelje na lokalnim nacrtima. Rad na ostatku kruga od 3.484 milje je u tijeku, a očekuje se da će se većina dovršiti do kraja januara.

„Ovo je važan trenutak u razvoju Hanoi staze i još jedna vitalna prekretnica koja vodi pred prvi vikend F1 utrke u Vijetnamu,“ rekao je CEO Vijetnama, Le Ngoc Chi. Poput carske citadele Thang Lhong-a i paviljona književnog sazviježđa koji su potaknuli izgradnju pit lanea, nadamo se da će ova građevina postati još jedan ikonski orijentir Hanoija.“

„Spremni smo i veselimo se što ćemo se uskoro vidjeti u Hanoiju.“