Šef Ferrarija Mattia Binotto je još jednom potvrdio da će Ferrari slijedeće godine imati potpuno novu pogonsku jedinicu.

Ferrari je ove godine doživjeo ogroman pad u odnosu na prošlu godinu ponajviše zbog velikog pada performansi u polju pogonske jedinice gdje su prednjačili u prethodne dvije godine. Ferrari je ekipa koja je najviše pogođena novim tehničkim direktivama koje je FIA počela uvoditi u posljednjoj trećini prošle sezone u jeku istrage legalnosti Ferrarijevog motora.

Zbog pandemije korona virusa Ferrarijeva tvornica nije radila sve do maja,a FIA je u cilju očuvanja sporta uvela ograničenja razvoja motora i šasije, te Ferrari nije bio u mogućnosti uvesti novu pogonsku jedinicu i cijelu ovu sezonu moraju odraditi sa motorom koji je i do 50 KS slabiji od konkurencije—koliko je njihov motor zapravo slab odlično su pokazale utrke u Spa i Monzi.

No, što se tiče slijdeće sezone, svi proizvođači imaju pravo uvesti novu pogonsku jedinicu, te Ferrari ovu priliku želi iskoristiti kako bi vratio svoju konkurentnost. Veliki problem ovogodišnjeg bolida je taj što je on temeljen na snazi prošlogodišnjeg motora, te se Ferrari našao u nezgodnoj situaciji i sa aerodinamikom zbog slabog motora.

Prema nekim glasinama iz Italije, Ferrari je uspio vratiti približnu razinu konkurentnosti u polju motora kakvu je imao 2019., a Binotto je potvrdio da će slijedeće godine imati potpuno nov motor:

“Slijedeći jednosjed će nužno biti evolucija ovogodišnjeg zbog ograničenja u razvoju. Ali postoje prilike. Imat ćemo potpuno novi motor koji je već mjesecima na testnom stolu i računamo na njega,” rekao je Binotto.

Šef Ferrarija je potvrdio da će u Rusiju donijeti neke ‘sitne’ nadogradnje bolida, ali da je trenutno glavni fokus na 2021. i rješavanju brojnih problema sa bolidom—kao što smo već naglasili, SF1000 je rađen na snazi prošlogodišnjeg motora te ekipa sada mora raditi kompromise u setupu zbog kojih imaju preveliku potrošnju guma.

“Imat ćemo sitne nadogradnje ali one neće promijeniti širu sliku. Trenutno nemamo brzinu u utrci i previše trošimo gume. Nadogradnje koje ćemo donijeti neće to riješiti. Mislim da nam treba još vremena da pregledamo projekat s fokusom na 2021. Mislim da će nam trebati još neko vrijeme da to uradimo,” dodaje šef Ferrarija.