Max Verstappen je definitivno isključio mogućnost borbe s Mercedesovim vozačima za osvajanje naslova za sezonu 2020. godine, pa čak isključuje mogućnost suprostavljanja 2021. godine.

Nizozemac je bio drugoplasirani u poretku vozača prije nego što su došle utrke u Italiji. Kvar pogonske jedinice u Monzi i incident prije novog kvara motora u Mugellu, ostavilo je Verstappena bez bodova što mu je u velikoj mjeri onemogućilo ‘približavanje’ Mercedesu.

Red Bull pokušava opravdati probleme koje je nedavno doživio njihov dobavljač pogonskih jedinica izjavljujući da Honda ima problem restrukturiranja svoje radne snage na projektu Formule 1.

Međutim, Max Verstappen je iznio svoje viđenje za ovu sezonu: smatra da je prvenstvo gotovo i de neće moći doći do onog u čemu su najavljivali, a to je osvajanje naslova ove godine. Nada se da će slijedeće sezone biti bliži Mercedesu.

„Nadam se da ćemo slijedeće godine biti bliži Mercedesu. Mislim da nećemo biti u mogućnosti da pobijedimo. Zbog covid-19 ne možemo napraviti promjene na bolidu za narednu godinu, pa se nadam da ćemo imati više mogućnosti s promjenom pravila za 2022. godinu,“ analizirao je vozač Red Bulla.

„Ali ako smo tako daleko, niti to se neće dogoditi. Želimo pobjeđivati svaki vikend, ali ovo svjetsko prvenstvo je gotovo,“ mišljenja je Verstappen.

S druge strane, savjetnik Red Bulla, Helmut Marko je opravdao nedavne probleme koje je Honda pretrpjela u pogledu performansi i pouzdanosti promjenom osoblja od strane japanskog proizvođača u svojoj natjecateljskoj strukturi.

„Honda je napredovala, ali je Mercedes i dalje superioran u pogledu baterija. Moramo se poboljšati. Honda je promijenila neke inženjere, pa možda zato počinju imati neočekivane poteškoće,“ pojašnjava Marko.

Savjetnik Red Bulla je dodao kako će Honda u oktobru mjesecu odlučiti hoće li njezino opredjeljenje za Formulu 1 nadilaziti trenutni ugovor koji ih obvezuje do 2021. godine, obzirom da kod Maxa Verstappena za istu godinu postoji klauzula u ugovoru.