Jenson Button kaže da Mick Schumacher zaslužuje mjesto u kraljici motorsporta, ali dodao da se suosjeća s njim i činjenicom da će ga se i dalje uspoređivati s njegovim ocem Michaelom.

Oko mladog Nijemca se uvijek govori s obzirom na ikonsko prezime, a 2020. se nastavilo u tom ‘ritmu’, pogotovo sada kad je vodeći u Formula 2 prvenstvu koje ga stavlja u poziciju da se nađe na gridu F1 za 2021.

Kako bi se počeo ‘pripremati’ za to, već se govori o njegovom sudjelovanju na prvom slobodnom treningu u Nurburgringu sa vikendom koji počinje od 09.10. do 11.10. Vozač Ferrarijeve akademije sigurno ima velikih mogućnosti da bi krenuo stopama svog oca, ali Button misli da Mick zaslužuje mjesto u F1 usred „potpuno nepravednih“ usporedbi s Michaelom.

„Teško je za (njega), stvarno jeste,“ kaže Button. „Ljudi će ga uvijek u spoređivati s Michaelom i mislim da je to potpuno nepravedno. On je drugačija osoba i sasvim je drugačiji od Michaela.“

„Doista se čini dražesnim djetetom. Čini se da ima izvrsnu etiku koju je Michael definitivno imao i narastao je tijekom posljednjih nekoliko godina u Formuli 2.“

„Mislim da zaslužuje mjesto u Formuli 1, tada zaista možemo vidjeti šta je dobio kada ima odgovarajući pritisak,“ uvjerava bivši prvak.

Mick Schumacher je pružio pravu poslasticu prije Ferrarijeve 1000. utrke u Mugellu, kada provozao očev F2004 u kompletu s ‘vrištećim’ V10 motorom – iskustvu na kojem je jako zahvalan.

„Očito je da je Ferrari F2004 u nedjelju bio vrlo poseban trenutak za mene,“ rekao je Mick. „To je tako sjajan bolid i po mom mišljenju jedan je od najboljih u historiji. Vožnja stazom poput Mugella, gdje je F2004 prije toga odradio mnogo krugova – učinila ga je još posebnijim za mene.

„Zvuk, downforce, upravljač – to je jednostavno nevjerovatno. Bilo je stvarno posebno za sve uključene, također mislim i za mehaničare koji su s mojim tatom radili na ovom bolidu prije 16 godina. Sjajan trenutak za mene i vrlo sam zahvalan što mi je Ferrari ukazao ovu priliku.“