Sebastian Vettel kaže da je Hamilton bio ‘nezadovoljan i nezainteresiran’ tijekom VN Australije i da je to bio jedini razlog zbog čega se uspio približiti aktuelnom prvaku nakon izlaska iz boksa.


Hamilton je na startu izgubio vodeću poziciju od timskog kolege Bottasa, iza kojeg je naposlijetku zaostao 20 sekundi. Vettel u Ferrariju je završio pola minute iza Hamiltona, nakon što ga je pretekao Max Verstappen, koji je pred kraj utrke na Albert Parku prijetio i Britancu.

Međutim, Vettel je nakon odlaska u boks u 14. krugu sa 3 sekunde smanjio Hamiltonovu prednost na 1,5 sekunde i u jednom trenutku se činilo da bi Nijemac možda mogao zaprijetiti Britancu. Ali Vettelov tempo je zatim naglo pao, a četverostruki svjetski prvak vjeruje da je smanjio zaostatak za Hamiltonom zbog njegovog (ne)raspoloženja—ne zbog Ferrarijeve brzine i da je vozač Mercedesa usporio jer je bio nezadovoljan što je na startu izgubio poziciju.

„Ne znam šta je Lewis radio,“ rekao je Vettel poslije utrke. „Mislim da je vjerovatno bio nezadovoljan i nezainteresiran jer je izgubio na startu. Nije prva utrka u kojoj radi nešto samo da kruži, igrao se u tom trenutku.“

Tijekom drugog stinta je Hamilton javljao svojoj ekipi da je zabrinut da gume neće izdržati do kraja. Vettel kaže da mu je Ferrari javio Britančeve komentare.

„Rekli su mi na radiju da se žali na gume, ali mislim da je prilično sigurno došao do kraja. Možda nije previše bio sretan vožnjom od tog trenutka nadalje,“ dodaje Vettel.