Ferrari je doživio veliki poraz od Mercedesa (i Red Bulla) na otvaranju sezone i završili su 57 sekundi iza pobjednika Bottasa (i više od 15 iza Verstappena na trećem mjestu). Šef momčadi Binotto kaže da su pogriješili sa set-upom, dok Vettel kaže da je SF90 bolji nego što je ovaj vikend pokazao.


Jedna radio poruka između Vettela i Ferrarija sa VN Australije najbolje govori o tome kakva je momčad iz Maranella bila na Albert Parku. „Zašto smo ovako spori?“ upitao je Vettel. Stigao je pomalo čudan odgovor iz tima:“Ne znamo.“

Ferrari je u Australiju otputovao kao favorit, nakon impresivnih izdanja na testiranjima u Barceloni. Međutim, SF90 nije ‘ličio na sebe’, te su Sebastian Vettel i Charles Leclerc završili 57 sekundi iza pobjednika Valtterija Bottasa.

Već u kvalifikacijama je Ferrariju nedostajalo sedam desetinki do Mercedesa, a u utrci oko sekundu po krugu. Šef Binotto je sumirao:“Ovo je bilo neočekivano. Na testiranjima smo bili u boljoj formi. Ovdje u Melbourneu 3 dana nismo imali balans i nismo pronašli dovoljno prijanjanja. Bili smo prespori i imali smo problema sa gumama.“


Temelj dobar, setup ne

Ferrari nije mogao napraviti puno u utrci i izgledali su jako loše, s obzirom na svoje ambicije. Slijedi im temeljno analiziranje podataka i puno posla uoči slijedeće utrke u Bahreinu kako bi shvatili svoje probleme i našli rješenja. Binotto dodaje:“Imamo dobar bolid, ali nismo mogli izvući njegov potencijal.“ Drugim riječima, temeljni dizajn je dobar, ali setup nije.

Slično razmišljanje je imao i Vettel:

„U Barceloni je naš bolid funkcionirao od prvog dana. Logično je reagirao i radio je ono što sam od njega želio. U Melbourneu je bilo obrnuto—nisam uspio pronaći povjerenje u bolid. Znamo da je naš bolid bolji nego što je ovaj vikend pokazao,“ rekao je viceprvak iz posljednje dvije sezone.

Slaba tačka Ferrarija su spori zavoji—kojih ima jako mnogo u Melbourneu. Crveni bolidi su se mučili sa podupravljanjem, ali su u brzim zavojima bili na Mercedesovoj razini. Vettel kaže:“Bilo je nekoliko svijetlih tačaka, ali i previše mjesta gdje nije funkcioniralo. Zbog toga smo na kraju bili prespori.“

Maksimalna brzina na pravcima u utrci nagovještava da je Ferrari možda imao problema sa isporučivanjem električne energije iz pogonske jedinice. Ali Vettel ni u jednom trenutku nije bio ispod jedne sekunde zaostatka kako bi koristio DRS. Max Verstappen ga je u 31. krugu pretekao nakon boljeg izlaska i ubrzanja iz zavoja 3. Red Bull je na tom pravcu bio 16 km/h brži od Vettelovog Ferrarija.


Dvije različite utrke

Melbourne i Barcelona su dva potpuno različita para cipela. Jedna je ravna, druga neravna. Jedna tečna, druga sa dosta ‘stop-and-go’. Na testiranjima je temperatura asfalta iznosila 28, a u Melbourneu i do 44 stepena.

Binotto kaže da su drugačiji uvjeti možda doprinijeli Ferrarijevim problemima, ali da to nije jedini razlog za ovako loše performanse—dobar bolid mora svugdje dobro funkcionirati:“Jednostavno smo pogriješili sa setupom,“ rekao je Binotto. Leclerc dodaje:“Melbourne nikada nije bio reprezentativan.“

Koliko je Ferrari ‘u magli’, pokazuju dvije različite utrke Vettela i Leclerca. U prvom stintu na mekim gumama je Vettel u 14 krugova pobjegao svom timskom kolegi na 10 sekundi prednosti. Nakon toga Vettel dobija set medium guma i nakon dobrih par krugova, njegov tempo je drastično pao:“Puno bolje sam se osjećao na prvom setu guma nego na drugom,“ pojašnjava Vettel.

Leclerc govori suprotno. On je na stazi ostao do 28. kruga, nakon čega prelazi na hard gume u drugom dijelu utrke. Tada je Ferrari dobio naznake da bi Vettel mogao imati problema sa svojim setom guma:“Na tvrdim gumama je balans bio puno bolji. Možda je bilo i do toga što je na početku utrke puhao jači vjetar,“ rekao je Leclerc.

U drugom dijelu utrke je Vettelova prednost sa 15,8 sekundi pala skoro na nulu, ali kada se Leclerc ukazao u retrovizoru Nijemca, Ferrari je iskoristio timske odredbe. Sve u svemu, četvrto i peto mjesto nikako nije ono čemu su se u Maranellu nadali i morat će dobro ‘zasukati rukave’.