Šef Alfa Romea, Frederic Vasseur je priznao da je svjetski prvak iz 2007. godine, Kimi Raikkonen njihova prva opcija za sezonu 2021. godine iako priznaje da na njihovom popisu ima mnogo vozača.

Vozači, Mick Schumacher, Callum Illot i Robert Shwartzman već uveliko kucaju na vrata Formule 1. Možda prvi od navedenih je u najboljoj poziciji, obzirom da su njegove performanse iz utrku u utrku sve bolje i bolje.

Kimi Raikkonen ove godine praktično uživa u vožnji. Finac je na VN Toskane došao do svojih prvih bodova u ovoj sezoni i to na stazi koji koja je ‘naporna’ za dosta mlađe vozače. Vozač Alfa Romea se u prethodnih nekoliko utrka uspijeva probiti u drugu rundu kvalifikacija, te pobjeđiva znatno mlađeg timskog kolegu Antonia Giovinazzija.

Kimi je bio na gridu Formule 1 u periodu 2001. i 2009. godine, da bi se ponovo vratio nakon ‘avanture’ (rally) 2012. s Lotusom osvojivši treće mjesto u poretku vozača. S približavanjem njegovog 41. rođendana, kontinuitet njegovog nastavka u Formuli 1 je pod upitnikom.

Međutim, Frederic Vasseur tvrdi da i pored nadolazećih mladih i jako talentiranih vozača koji dolaze iz Ferrarijeve akademije koji bi se lako mogli naći u cockpitu švicarske momčadi, njegovo mjesto u timu je i dalje sigurno ako želi nastaviti.

„Ako su sve strane zainteresirane i dobro surađuju, ima smisla nastaviti. Istina je da ima nekih mladih Ferrarijevih vozača, ali Kimi nam je na prvom mjestu,“ uvjerava šef Alfa Romea.

„Znanje koje Kimi želi odraditi (pokazati) slijedeće godine, bit će važno i tada ćemo vidjeti šta želimo da uradimo kako bismo vidjeli da li možemo postići razumijevanje. U septembru ćemo pregovarati sa našim vozačima oko 2021. godine i zajedno ćemo odlučiti šta ćemo učiniti. Trenutno je na našem popisu mnogo vozača,“ rekao je Frederic Vasseur.