Organizacija VN Turske, četvrta posljednja ‘novododana’ staza u revidiranom kalendaru Formule 1 za sezonu 2020. godine, odvija se brzim tempom.

Prema izjavama od strane turskih organizatora, u samo šest sati prodano je već 40.000 karata. Ovo je apsolutni rekord koji će sigurno biti poboljšan, jer je utrka na rasporedu 15. novembra ove godine.

Za povratak Formule 1 u Tursku, podsjećanja radi, uprava Istanbul Parka odabrala je izuzetno agresivnu strategiju s dnevnim ulaznicama od 3,3 € po danu, a kompletan vikend od tri dana prema organizatorima košta oko 11 €.

Ovo je sjajan izbor na koji su se turski organizatori odlučili uzimajući u obzir na dešavanja oko poznate pamdemije koronavirusa koji vlada svijetom. Na prošloj utrci koja se vozila po prvi put u historiji na Mugello stazi, a koja je označavala 1000. utrku Ferrarija u Formuli 1, bilo je u opticaju osam hiljada karata za kompletan vikend.

Na istanbul Parku, tačnije organizatori VN Turske očekuju da će brojka preći 200.000 hiljada posjetitelja koji su željni Formule 1, s nadom da će ovo biti novi početak u organizaciji Turske i ugošćavanju najbrže motorsportske klase.