Bivši vozač Formule 1, Christian Albers kaže da Max Verstappen ne može naći bolje ekipe od Red Bulla, jer Lewis Hamilton ne bi dopustio Mercedesu da ga potpiše.

Verstappen je sve frustraniji zbog forme koju pokazuje ekipa iz Milton Keynesa, pogotovo nakon mehaničkih problema koje su ga snašle u posljednje dvije utrke zbog kojih je morao odustati i tako se ‘praktično’ oprostio od mogućnosti da se bori za naslov.

Nizozemac je vidno nezadovoljan, a već je izjavio kako je ova sezona završena i da ne može pobijediti Mercedes. Međutim, Verstappen ima klauzulu u svom ugovoru sa Red Bullom. Iako je Bottas produžio suradnju sa njemačkim timom, sve se više govori da bi Finac mogao dobiti otkaz.

Valtteri se u nekoliko navrata putem radio veze nije složio sa uputama koje su dolazile sa pit walla Mercedesa. U ovu priču se ‘uvukao’ Verstappen. Ipak, bivši vozač F1 – Christian Albers – je uvjeren da Hamilton nikad ne bi dao zeleno svjetlo takvom potezu.

„Čak i da je bilo dostupno (Mercedesvo sjedalo), već mogu reći da Lewis Hamilton nikada ne bi pristao da Max Verstappen vozi pored njega,“ uvjerava Albers.

Verstappenov sunarodnjak dodaje kako je Max napravio pravi izbor – Red Bull – obzirom da se ova momčad nastavlja boriti smišljajući nove nadogradnje, te da su stvarno borbena ekipa.

„Moram reći da je on (Verstappen) napravio najbolji izbor s Red Bullom, jer je to momčad koja se kontinuirano nastavlja boriti,“ dodao je.

„Vidjeli ste prošle godine da su stalno smišljali te nadogradnje, ne predaju se lako – to je borbeni tim. Možete vidjeti da se s ulascima u boksove nastavljaju boriti, boriti, žele biti najbolji.“

„Osobno mislim da je tamo (Red Bull) na najboljem mjestu. Ne postoji druga opcija, gdje želite ići? Jeste li vidjeli koliko je zaostatak drugin timova u odnosu na Red Bull?“

U posljednje vrijeme Hondina pogonska jedinica je izvor problema oko pouzdanosti tima iz Milton Keynesa, što je mnoge, a pogotovo Verstappena, navelo da kritiziraju japansku tvrtku. Ipak, Albers smatra da zamjena – prelazak sa Renaulta na Hondine motore je bila ispravna odluka.

„To je bio najbolji izbor ikad. Ništa drugo nije bilo. Ako želite biti top tim, morate osigurati da dobijete proizvođača kako biste zaista mogli postati ‘tvornička’ momčad,“ tvrdi on. „Honda je također proizvođač koji može donijeti dodatno sponzorstvo. Oni (Red Bull) ne moraju brinuti o budžetu. To je ostvarenje snova.“