Šef Mercedesa, Toto Wolff kaže da će biti interesantno vidjeti Carlosa Sainza u borbi protiv Charlesa Leclerca ove godine, dodaje kako će također biti zanimljivo vidjeti povratak Fernanda Alonsa u Formulu 1.

Nakon što je sezona 2020. godine bila najlošija još od 1980., Ferrari se priprema na povratak u top tri ekipe 2021. Tim iz Maranella je pretrpio veliki pad performansi pogonske jedinice, što je dovelo do toga da padnu na šesto mjesto u prvenstvu konstruktora.

Talijanska momčad je prije početka prošlogodišnje sezone raskinula suradnju sa četverostrukim svjetskim prvakom Sebastianom Vettelom. Na njegovo mjesto su doveli McLarenovog vozača Carlosa Sainza, koji je pomogao timu iz Wokinga da se vrati među najbolje ekipe.

Toto Wolff kaže da biti zanimljivo vidjeti borbu novih timskih kolega u Ferrariju između Španjolca i Leclerca. Mišljenja je da će momčad iz Maranella biti jača za razliku od prošle godine i pretpostavlja da su stali u kraj greškama.

„Bit će zanimljivo vidjeti kako se Carlos Sainz bori protiv Charlesa Leclerca u Ferrariju. Bit će jači nego 2020. godine, moraju se poboljšati. Mučili su se sa slabom šasijom prošle godine, pretpostavljam da će tim pogreškama stati na kraj,“ kaže šef Mercedesa.

Wolff se dotakao Fernanda Alonsa. Smatra da će povratak dvostrukog svjetskog prvaka izazvati veliko zanimanje. Vjeruje da Španjolac ponovo tražiti svoj put uspjeha, dok dodaje da je jedan od najtalentiranijih i najžešćih vozača.

„Zanimljiva će biti usporedba između mladih talenata i veterana. Fernando je jedan od najtalentiranijih vozača, a ujedno je i najžešći. Poželjet će dokazati da to još uvijek može raditi, a siguran sam u to da može,“ smatra Toto Wolff.