Ekipa Alfe Romeo je danas predstavila svoj novi bolid za 2021. godinu kojim će se željeti vratiti u borbu za bodove, ali ključeve za to će držati Ferrari, njihov partner i dobavljač pogonskih jedinica koji je prošle godine debelo podbacio, što je veliki razlog loših sezona koje su imali Ferrari i njegovi klijenti.

Alfa je prošlu godinu završila na osmom mjestu u poretku konstrukotora, a Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi su teško dolazili do bodova. C39 nije bio loš bolid, ali je patio od velikog nedostatka snage motora, jer je njihov dobavljač Ferrari debelo podbacio sa pogonskom jedinicom.

Stvari bi sa novim C41 trebale biti značajno bolje. Ferrari je obećao konkurentan motor, a Alfa je preko zime uradila ono što je mogla na svom bolidu. Ova švicarsko-talijanska ekipa se fokusirala na napredak u polju aerodinamike, a najznačajnije promjene napravljene su u prednjem kraju bolida.

Prednje krilo je modificirano, ali ono i dalje slijedi Alfinu filozofiju iz prijašnjih godina. Krilo je i dalje jako nagnuto prema unutra, ali su određene promjene napravljene na glavnoj ‘ploči’ krila sa nešto drugačijim izgledom generatora vrtloga.

Glavno područje rada je bio nos, na čiji je razvoj Alfa potrošila svoje razvojne tokene. Nos je sužen kako bi se poboljšao protok zraka ispod nosa ka usmjerivačima zraka koji se nalaze iza prednjih točkova. Alfa je ovu promjenu opisala kao ‘napredom revolucijom’ prošlogodišnjeg koncepta.

Alfa je također modificirala prednji ovjes, čiji razvoj nije zamrznut sve do prve utrke sezone, a promjene su napravljene i u području difuzora i zadnjeg ovjesa, a kao i svi bolidi ove godine zbog promjene pravilnika, C41 ima ‘izrezanu’ podnicu ispred zadnjih točkova.

„Morali smo prenijeti šasiju, mjenjač i mnoge druge elemente kao što je sistem za hlađenje. Pravila su dozvolila iskorištavanje 2 razvojna tokena i mi smo ih iskoristili da redizajniramo nos,“ pojasnio je glavne promjene na novom bolidu tehnički direktor Alfe Jan Monchaux.

Alfa je prvi bolid sa Ferrarijevim motorima koji je predstavljen ove godine, a iz ove ekipe se nadaju da će novi motor biti značajno bolji od prošlogodišnjeg i Alfa se nada da će na temelju toga i svog očekivanog napretka u polju aerodinamike značajno poboljašti svoje performanse u ovoj sezoni u usporedbi sa 2020.