Momčad iz Milton Keynesa je danas otkrila svoju uzdanicu za novu sezonu Formule 1 koja starta 28. marta sa utrkom za VN Bahreina.

‘Novi’ RB16B je zvanično ugledao svjetlo dana. Prošlogodišnji RB16 je odradio sjajan posao. Bikovi su u sezoni 2020. godine bili jedina ‘konkurentna’ ekipa dominantnom Mercedesu.

Na skoro svim utrkama su prikazali jako dobre performanse što je rezultiralo da budu glavna prijetnja Srebrnim strijelama. Kroz sezonu, njihov prvi vozač Max Verstappen je došao do dvije pobjede, ali Nizozemac nije mogao sam protiv Mercedesa koji dominira sportom od 2014. godine.

Red Bull sa svojim novim bolidom RB16B očekuje jako dobre rezultate. Uspjeli su u namjeri da se zamrzne razvoj motora, tako da su sklopili dogovor o preuzimanju Honde (njihov dobavljač) koja napušta premier klasu na kraju sezone.

Momčad sa sjedištem u Milton Keynesu od sezone 2021. godine želi da se probije u sami vrh. Honda je najavila veliko poboljšanje motora, a Red Bull je ‘zasukao’ rukave u polju aerodinamike bolida. Možda i najveće pojačanje za ovu godinu je potpisivanje Sergia Pereza, koji iza sebe ima sezonu života. Njegovim dolaskom Red Bull dobija 2 vozača koja su sposobna boriti se za najveće domete u svakoj utrci.

Novi Red Bull RB16B ima dosta toga zajedničkog sa prošlogodišnjim bolidom, a ovako ‘na prvu’, čini se da je ekipa napravila određene modifikacije u polju bočnih stranica i pokrova motora, dok su prednje krilo i nos nastavak prošlogodišnje filozofije.

Novi Red Bullov bolid za 2021. godinu: