Vozač Mercedesa, Lewis Hamilton je otkrio kako će otići specijalisti kako bi se uvjerio da je potpuno spreman za slijedeću utrku koja se vozi za Veliku nagradu Rusije.

Hamilton i Verstappen su ponovo bili u centru pažnje na prošlonedjeljnoj utrci. Britanac se vraćao iz boksa, u kojem je mijenjao gume, kako bi iskoristio duži ostanak u bosku od strane njegovog najvećeg rivala u borbi za naslov.

Sedmerostruki prvak se uključio u saobraćaj, a u istim momentima je dolazio Verstappen pod punom brzinom. Oba vozača su ušla zajedno u zavoj, ali bolid Red Bulla je prešao preko rubnika – dolazi do dizanja zadnjeg kraja koji je ‘prošetao’ preko Hamiltona.

Zahvaljujući halo sistemu, britanski vozač je ostao živ jer je guma RB16B završila na glavi (kacigi) – nešto što je bilo jako ružno za vidjeti.

Hamilton je sam potvrdio da mu je dio Verstappenovog bolida došao u dodir s glavom te je nakon utrke imao određenu nelagodu pa će se obratiti stručnjaku koji će ga pregledati da bi bio potpuno spreman za nastavak sezone.

„Njegov zadnji točak je nekako pao na moju glavu. Mislim da je zadnji točak pao na Halo i da je zakrivljeniji dio unutrašnjosti gume pao na moju glavu,“ rekao je Hamilton.

„Ovih dana ću samo putovati, ali vjerojatno ću morati posjetiti stručnjaka kako bi se uvjerio da sam u redu za slijedeću utrku, jer sve je sve čvršće i čvršće. Ali živjet ću,“ dodao je.

Što se tiče Hamiltonovog ‘instinkta’ za pokušaj da ponovo krene u utrku nakon incidenta sa Verstappenom, Britanac pojašnjava je da je iako ga je boljelo, razmišljao samo o utrci.

„Gledajući snimke, očito se sve dogodilo nevjerojatno brzo, a u bolidu mogu razmišljati samo o tome da se vratim na pravi put i koliko pozicija gubim. Još sam bio u utrkivačkom modu,“ pojašnjava on.

„To je nekako kao, kako mogu opet krenuti? Sjedio sam ondje s malo boli, ali htio sam nastaviti. Nažalost, bolid se nije kretao,“ rekao je Lewis Hamilton.