Direktor McLarena je opisao Landa Norrisa jednako talentovanog kao bilo koji drugi vozači u F1 i da je ‘spreman da pobjeđuje’.

Norris je dobio svoj iznenadni prvi podijum u ovoj sezoni za McLaren u Imoli dok se tim i dalje pokušava vratiti sa šokantnog početka sezone u trci koja je označila početak sezone: VN Bahreina.

Kako Norris ulazi u svoju četvrtu godinu u sportu, Brown je upitan na F1 Nation podcastu da li postoji rizik da će Lando postati ‘frustriran’ što duže bude morao čekati svoju prvu pobjedu.

“Dok god nastavimo pokazivati napredak, on će biti zadovoljan da njegova pobjeda nije tako daleko.”

“Mogao je da pobjedi tri trke zaredom prošle godine. U Monzi nije bilo ničega između njega i Daniela.”

“U Rusiji, da nije bilo loše odluke na kraju trke, bila je njegova pobjeda, a na Spa, bio je najbrži na kvalifikacijama sve dok se nije zabio.”

“Tako da, mogao je tri puta da uzme svoju prvu pobjedu. Spreman je da pobjeđuje, sigurno. Samo ga moramo dovesti u poziciju da pobjedi.”

Iako tek treba da pokaže napredak u bolidu koji treba da se dosljedno bori za pobjede, Norrisove dionice su se povećale od njegove prve pojave u F1 2019. godine.

Prošle godine, Britanac je potpisao ugovor da ostane u McLarenu do kraja 2025. godine bez mogućnosti odlaska, potez koji je naglasio njegovu nadu u tim.

Kada je upitan da li je Norris opet podigao standard preko zime, Brown je dodao: “Jeste. On je, po mom mišljenju, jednako dobar kao bilo ko u Formuli 1.”

“Nevjerovatno brz. Postoji mnogo brzih vozača u Formuli 1, ali mislim da ono s čim sam najviše impresioniran kod Landa je koliko malo grešaka pravi koliko su one sitne.”

“Ograničenja staze, zaključavanje kočnica – nikad ga niste vidjeli puno puta da se zabije u zid, otići preširoko u krivini pod pritiskom i napraviti grešku.”

“Što se tiče prirodnog talenta, on ga ima koliko bilo ko drugi u Formuli 1.”