Šef Ferrarija, Mattia Binotto je odgovorio na ‘optužbe’ od strane Sebastiana Vettela smatrajući da je četverostruki svjetski prvak uništio svoju utrku na VN 70. godišnjice Formule 1 okretanjem na stazi.

Nova utrka utrka na Silerstoneu ponovo je bila loša za Sebastiana Vettela. Ipak lice šefa tima iz Maranella je bilo manje napeto. To je zbog performansi SF1000 u rukama Charlesa Leclerca, koji je došao do četvrte pozicije sa jako dobrim tempom.

Binotto je mišljenja kako je Vettel uništio svoju utrku okretanjem na stazi nakon što je Nijemac upro prstom prema svom timu smatrajući da su odabrali pogrešnu strategiju koja je bila daleko od optimalne.

„Mislim da Sebastian nije izgubio vjeru u tim. Prolazi kroz težak period. U kvalifikacijama i u dvije utrke nije našao samopouzdanje u bolid. Ovdje se izvrtio stavljajući svoje točkove na travu (zapravo, prešao je preko rubnika) i utrka mu je otišla nizbrdo,“ kaže Binotto.

Šef Ferrarija se zatim dotakao strategije za koju tvrdi da se o njoj može malo reći, ali dodaje kako je to bio pravi izbor i da nisu naštetili Vettelu kad su ga pozvali u boks radi promjene guma.

„Iskreno, mislim da se o strategiji može malo reći. Možda smo predvidjeli poziv u odnosu na idealno stanje koji ga je natjerao da izgubi poziciju. Međutim, znali smo da će se brzo popraviti bez gubitka vremena,“ pojašnjava on.

„Sve u svemu, to je bio pravi izbor za momčad i ne mislimo da smo naštetili Sebastianu. Odmah je vratio poziciju, a ne bi bio u stanju preteći Kvyata, jer je išao dosta brzo. Mislim, startao je sa 12. pozicije i završio je na 12. poziciji. Njegova utrka je u startu kompromitovana i mislim da je to bilo ključno, a ne odabrana strategija,“ zaključio je Mattia Binotto.