Šef Ferrarija, Mattia Binotto neće putovati sa svojom momčadi na Velikoj nagradi Meksika i Brazila kako bi proveo razvoju bolide za slijedeću godine.

Binottu je nedolazak na neke od utrka postalo uobičajena praksa jer je već propustio utrku koja se održala prošlog vikenda na Istanbul parku, a prošle sezone je slično uradio kako bi prisustvovao nadzoru razvoja ovosezonskom bolidu.

Šef talijanske momčadi naglašava da su trenutno u “ključnoj” fazi za iduću godinu, kada će se propisi drastično promijeniti, tako da je to razlog zašto neće putovati u Meksiko i Brazil.

“Nedostajat će mi Meksiko i Velika nagrada Brazila. Nalazimo se u ključnoj fazi projekta za 2022. godinu,” priznao je Binotto na konferenciji za novinare.

Charles Leclerc se slaže sa svojim šefom kako je najvažnije usmjeriti sve resurse na slijedeću sezonu, a osim toga uvjerava da ga previše ne zanima borba za naslov između Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena.

“U ovih šest utrka ćemo se zasigurno potruditi da započeno novu eru Formule 1 na najbolji mogući način. Fokusiran sam na to da dobro odradim posao s Ferrarijem, tako da me ne zanima previše hoće li Hamilton ili Verstappen osvojiti naslov,” pojašnjava Leclerc.

S druge strane, sportski director Ferrarija: Laurent Mekies, koji je mijenjao Binotta u Turskoj, bio je vrlo zadovoljan tempom kojeg je talijanska momčad pokazala na Istanbul Parku, a nada se da će pobijediti McLaren u borbi za treće mjesto.

“Imali smo jako brz bolid u Turskoj. Bili smo jako blizu Red Bulla i Mercedesa, a želimo prestići McLaren za treće mjesto u prvenstvu konstruktora. Ovom brzinom to ćemo uspjeti,” uvjeren je Mekies.