Toto Wolff vjeruje da pobjeda u Turskoj nije Bottasova zadnja za Mercedes i da će Finac odigrati ‘vitalnu ulogu’ u borbi za oba naslova ove godine.

Bottas je u Turskoj zabilježio svoju prvu pobjedu ove godine. Finac je dominirao od početka do kraja utrke i liniju cilja je prešao sa 14 sekundi prednosti ispred Red Bullovog vozača Maxa Verstappena. Bottasova pobjeda je posebno značajna jer je onemogućio Verstappena da dođe do još veće bodovne prednosti ispred Lewisa Hamiltona u poretku vozača.

„Imao je jednostavan start sa pole positiona i ‘pobjegao’ je svima. Bio je najbrži na stazi i najbolji u čuvanju guma. Uvijek je sve imao pod kontrolom, zabilježio je najbrži krug. Ovo je bila vožnja za 10.“

„Može odigrati vitalnu ulogu u konstruktorskom poretku, ali isto tako je podrška Lewisu jer je samo Valtterijeva vožnja sprječila Maxa da osvoji 8 bodova više,“ rekao je Wolff.

Bottasova pobjeda i najbrži krug je omogućila Mercedesu da poveća svoju prednost ispred Red Bulla u poretku konstruktora, iako je Red Bull imao 2 vozača na pobjedničkom postolju u Istanbulu. Mercedes je 36 bodova ispred Red Bulla 6 utrka prije kraja sezone.

Mercedes je ‘ulovio formu’ nakon ljetne pauze kada se činilo da Red Bull ima brži bolid. Iako Wolff kaže da tim sada bolje razumije svoj W12 bolid, kaže da nije moguće ocijeniti da li oni sada imaju najbolji bolid.

„Vjerujem da sada imamo jako dobar paket. Bolid je konkurentan i bio je jako konkurentan u Turskoj i da nije bilo kazne (za Lewisa), mislim da bismo imali šansu završiti 1. i 2. i osvojili bismo još 18 bodova. Oprezno sam optimističan. Austin je staza koja nam odgovara i to je još jedna prilika. Ali nisam ni pod kakvim iluzijama jer će se vozački naslov odlučiti na samom kraju (sezone),“ dodao je šef Mercedesa.