Dvostruki prvak Fernando Alonso kaže da ima „ideju“ povratka u Formulu 1 2021., ali se ne vidi u momčadi Ferrarija.


Alonso se od Formule 1 oprostio krajem 2018. nakon neuspjelog stinta u McLarenu. Od tada Španjolac juri ‘trostruku krunu’ motorsporta, te će se u maju ove godine ponovo natjecati na Indy 500, što mu je jedini preostali korak do osvajanja ‘trostruke krune’, pošto je već slavio na VN Monaka u F1 i na 24 sata Le Mansa u WEC-u.

Formula 1 2021. godine uvodi velike promjene tehničkog i sportskog pravilnika, a Alonso vidi to kao priliku za svoj povratak u sport, jer je više puta isticao da nije rekao zbogom Formuli 1, već samo doviđenja.

„Prvo ću završiti Dakar, onda ću odraditi Indianapolis 500, a preko ljeta ću donijeti odluku. Imam ideju da se vratim u Formulu 1, osjećam se kao vozač Formule 1. To najviše volim i to najbolje radim.“

„Ne znam hoću li se vratiti ili ne, ali razmislit ću o naredne 2-3 godine karijere na ljeto. Odlučit ću se u slijedećih nekoliko mjeseci. Formula 1 je top kategorija utrkivanja, ali isto tako ima svoje nedostatke. Formula 1 zahtjeva potpunu predanost. Radio sam to 18 godina i sada moram vidjeti želim li to raditi još 2 ili 3 godine ili ne,“ rekao je Alonso.

Alonso je Formulu 1 napustio zbog nedostatka mjesta u momčadima koje su konkurentne za pobjede i naslov i teško je vjerovati da će se Španjolac vratiti na F1 grid samo da bi popunio mjesto. Momčadi se okreću budućnosti, što pokazuju dugoročni ugovori za Leclerca i Verstappena, na kojima Ferrari, odnosno Red Bull žele graditi uspjeh u narednim sezonama.

Trenutno Alonsov povratak ima male izglede, ali Formula 1 je ‘prevrtljiv’ sport i niko ne može garantirati šta budućnosti nosi.