Trkački direktor ekipe Red Bull smatra da samo mađioničarski trikovi mogu zaustaviti njegov tim u borbi za naslove ove sezone.


Propisi koji se nisu mijenjali na kraju prošle sezone, te grid bez većih zamjena vozača, po Horneru garantuju klasičan “fajt” između najboljih, a on smiono među te ekipe ubraja Red Bull. Smatra da, samo ako neko “izvuče zeca iz šešira”, njegova ekipa može ispasti iz obračuna za najvišu ljestvicu na gridu:

“Mi već nemamo strah od, po mnogima tradicionalnog, tromog početka sezone, i smatramo da od Australije možemo ući u borbu za najviši plasman. Samo nečiji “zec iz šešira” može nas koštati ove trosmjerne bitke, sa Mercedesom i Ferrarijem. Imamo kontinuitet u svim aspektima tima. Zatim, kontinuitet sa vozačima, sa propisima, sa opskrbom motora, sa regulacijom motora. Dakle, mislim da smo sada zaista spremni za uzbudljivu sezonu, da uđemo u čarobni trougao. To bi mogao biti klasičan obračun, nazovimo ga tako, između najboljih timova.”

Horner se ne koleba, iako neki stručnjaci tvrde da njegov tim uvijek loše uđe u sezonu, i da prvih par trka bolid bude spor. Iznosi neke svoje tvrdnje, i misli kako nije tako:

“Prošle sezone, desilo se par promjena u pravilima, i to je utjecalo na naš prosperitet. Dodatna promjena oko regulacije prednjeg krila, te promjena povodom regulacije tlaka u pneumaticima, bili su razlog našeg kašnjenja u performansama početkom 2019.  Mislim da smo od Austrije I polusezone bili potpuno kompetentni za najviša odličja u trkama.

Ako se vratimo još dalje, tamo u 2018., sjetićete se kako smo odmah od Melburna krenuli jako, i već u Kini smo  bili najbolji na postolju. To sigurno nije spor početak godine. Ovog puta, nikakvih aero  promjena nema. Bolid je logičan slijed prošlogodišnjeg, njegova evolucija. Lično cijenim da će bolidi i u 2020. biti nadogradnja onih iz 2019. Ako bude tako, ako svi ostali timovi budu imali taj recept, mi ćemo biti među najboljim.”