Promotori VN Miamija su bili zaduženi za osmišljavanje showa punog luksuza kojem nije nedostajalo detalja. To se pretvorilo u mnogo veće ekonomske gubitke nego što se očekivalo.

Miami je ušao u kalendar Formule 1 sa stilom: od predstava tijekom vikenda, glazbenih nastupa renomiranih međunarodnih umjetnika do plaže s „vodom“ i „jahtama“ koja je u najmanju ruku kritizirana.

Tom Garfinkel, voditelj utrke, planirao je prije nekoliko mjeseci da će događaj donijeti velike prihode. Ne samo da ih to nije stvorilo, nego su izgubili ekonomski iznos veći od očekivanog.

„Prije šest mjeseci očekivao sam da će događaj zaraditi novac s obzirom na to kako su kretali prihodi. Ali ako pogledate troškove, ove godine nećemo zaraditi novac,“ rekao Garfinkel za njemački Sky.

Međutim, Garfinkel opravdava ulaganje potrebom da bude američka referenca u Formuli 1. Staza ima ugovor na slijedećih deset godina, ali Tom je inzistirao da ovogodišnje ekonomske brojke ni na koji način ne ugrožavaju utrke budućnosti.

Među ostalim planovima, cilj od 2023. je povećanje kapaciteta staze sa sadašnjih 87.500 ljudi na 100.000.

„Bilo nam je jako važno ponuditi sjajan događaj. Troškovi su daleko premašili naša očekivanja, ali to je bilo zato što smo učinili sve što je bilo moguće da razvijemo brend Formule 1 i vrstu događaja koji želimo predstavljati,“ dodao je.

Što se tiče natjecanja, neki vozači su kritikovali stazu koja se u nekoliko navrata morala obnavljati tijekom trkačkog vikenda.

Garfinkel napominje da će pogledati šta je nije išlo kako treba, ali i napominje da je bilo mnogo pozitivnih stvari.

„Postoji mnogo stvari iz kojih možemo naučiti i poboljšati ih, ali postoje i neke stvari koje su prošle vrlo dobro. Komentari su bili vrlo pozitivni od timova, vozača, Formule 1 i FIA-e,“ zaključio je Tom Garfinkel.