Jacques Villeneuve ne isključuje da bi Lance Stroll mogao postati novi timski kolega Lewisu Hamiltonu u Mercedesu za sezonu 2022. godine.

Svjetski prvak iz 1997. objašnjava da bi prelazak između mladog Kanađanina i Valtterija Bottasa bio zadovoljavajući za sve njih.

Lawrence Stroll bi tako imao svog sina u pobjedničkoj momčadi što silno želi, a u suprotnom pravcu bi otišao finski vozač, pa bi tako šef Mercedesa, Toto Wolff osigurao mjestu Valtteriju u Formuli 1.

Villeneuve vjeruje da bi Aston Martin bio dobro odredište za Bottasa, kao i Mercedes za Strolla, a Lawrence Stroll i Toto Wolff bili bi zadovoljni ovom promjenom ‘naljepnica’ prema Kanađaninu, kao i Hamilton, koji ne želi Georgea Russella za svog timskog kolegu 2022. godine.

„Mislim da Bottas može otići u Aston Martin umjesto Strolla, koji bi zauzeo njegovo mjesto u Mercedesu. To je san Strolla (oca), a vrlo je blizak Totu. On želi vidjeti kako mu sin osvaja naslov, a Toto zauzvrat mora dati Valtteriju mjesto,“ rekao je u intervjuu za kanatski TV kanal Libero Quotidiano.

Svjetski prvak iz 1997. godine uvjerava da sedmerostruki svjetski prvak ne želi juniorskog vozača Mercedesa Georgea Russella za timskog kolegu, jer želi imati nekog Bottasa.

„Hamilton, pored toga, ne želi Russella za svog timskog kolegu. Najbolja stvar za njega je da ima pokraj sebe nekog poput Bottasa, vozača koji ga neće ometati,“ dodao je.

Što se tiče borbe za naslov, Villeneuve vidi Maxa Verstappena i Red Bull kao favorite, jer  ove sezone rade odličan posao i vješti su u tome da maksimalno iskoriste svaki detalj.