Predsjednik Ferrarija, John Elkann je govorio o rastućoj formi najpoznatijeg svjetskog trkaćeg tima. Uspješni menadžer također dodaje da su Leclerc i Sainz spremni da vrate talijansku ekipu u vrh.

Posljednji naslov vozača Ferrarija bio je prije dosta vremena: 2007. Kimi Raikkonen je iskoristio borbu između tadašnjih tinskih kolega iz McLarena Lewisa Hamiltona i Fernanda Alonsa da bi došao do naslova.

Godinu dana kasnije, (2008.) talijanska momčad je ostvarila posljednji naslov ali ovaj put u prvenstvu konstruktora. Nakon toga, Scuderia je uvijek bili među četiri najbolje ekipe u prvenstvu.

Međutim, u sezoni 2020. godine najstarija svjetska trkaća ekipa morala se zadovoljiti šestim mjestom, što je najgori rezultat od 1980. Rezultat koji ne bi zadovoljio čak ni velikog Giannija Agnellija, kako je aktualni predsjednik Ferrarija John Elkann naglasio talijanskim medijima

„Gianni bi danas bio razočaran kao i svi ljubitelji Ferrarija,“ rekao je Elkann u martu, na stotu godišnjicu Agnellijeva rođendana.

U isto vrijeme, imajući u vidu Charlesa Leclerca i novopridošlog Carlosa Sainza, 45-godišnjak je pojasnio: „Optimist sam jer imamo dva mlada vozača koji još nisu navikli pobjeđivati, ali svojom odlučnošću i poniznošću spremni su trenirati za pobjedu.“

„Sezona 2021. godine će biti jako važna – želimo pokazati koliko smo odlučni da ponovo pobjeđujemo u utrkama. Želimo pokazati predanost, te napredovati na gridu. Sve je u detaljima, jer oni čine razlika kad se sabere.“

Kako stvari sada stoje, početkom augusta 2021., Ferrari se s McLarenom bori za treće mjesto u konstruktorskom prvenstvu. Leclerc je bio na pragu iznenađenja da pobjedi u Silverstoneu.

Pobjeda Ferrarija bila bi izuzetno važna, pogotovo 70 godina od dana nakon prve historijske pobjede za Ferrari, upravo na Silverstoneu, kada je Argentinac Josse Froilan Gonzalez prvi prošao kroz cilj.

Sada, u konferencijskom pozivu s analitičarima, Elkann kaže da su njihovi vozači Charles Leclerc i Carlos Sainz osvježenje ekipe i da vidi trkačku postavi spremnijom nego ikad za povratak u vrh.

„Dali su cijelom trkačkom timu svježu energiju. To je dobar osjećaj nakon naših razočaranja! Oni su mladi i entuzijastični. Vidim trkačku postavu spremniju nego ikad da se vrati na vrh,“ jasan je Elkann.

Predsjednik Ferrarija se dotakao važnosti Ferrarijevom projekta hiper automobila: „Radimo na povratku utrkama izdržljivosti, s posebnim naglaskom na utrkama u Le Mansu 2023 godine. Utrke su nam u krvi. U sportu prepoznajemo kontinuirani transfer tehnologije za seriju,“ zaključio