Sebastian Vettel kaže da je njegov SF90 u današnjoj utrci bio „izuzetno težak“ za voziti, a preuzeo je potpunu odgovornost za svoje izvrtanje prilikom borbe sa Lewisom Hamiltonom.


Četverostruki prvak je sjajno startao i već u prvom zavoju je uzeo vodeće mjesto od svog timskog kolege Leclerca. Međutim, Monežanin ga je lako sustigao i prestigao nakon nekoliko krugova i bilo je jasno da Nijemac ne može držati korak sa svojim timskim kolegom.

Leclerc mu je umakao iznad 5 sekundi, a Vettelu je uslijedila borba sa Hamiltonom. Britanac ga je prvo prošao undercutom kroz boksove na prvom mijenjanju guma, ali mu je Vettel uzvratio na stazi i pretekao ga. Vettel se odvojio od Hamiltona, ali je Mercedes novim undercutom na drugom mijenjanju guma ponovo približio Britanca, koji je napao Nijemca.

Vettel se od prvog napada odlično odbranio na početku drugog sektora, ali Hamilton na istom mjetu krug kasnije prolazi. Vettel se izvrtio iza Hamiltona, spalio je gume, a u nastavku kruga mu je otpalo prednje krilo. Nakon prinudnog odlaska u boks, Vettel pada na osmo mjesto, a maksimum na kraju izvlači petim mjestom.

„Bilo je jako teško. Shvatio sam pola kruga nakon starta da će biti teško. Bolid je bio iznimno težak za voziti. Charles je manje mučio i nije imao problema da me prati i prošao me. Bilo je prilično nezgodno. U drugom stintu smo se smirili na medium gumama, ali generalno nismo imali tempo koji smo trebali imati danas,“ rekao je Vettel.

Što se tiče dvoboja sa Hamiltonom, Vettel kaže:

„Bilo je jako tijesno. Pokušao sam se vratiti unutra, kao krug prije. Zavoj četiri je bio jedan od najnezgodnijih zavoja. Pogriješio sam, izgubio sam stražnji kraj, onda sam se izvrtio i mislim da sam prilikom toga oštetio gume toliko da sam imao velike vibracije, što je onda dovelo do kvara na prednjem krilu,“ dodaje Nijemac.

Vettel je na tim radiju nakon utrke uz isprike momčadi komentirao Leclercovu utrku.

„Stvarno mi je žao zbog Charlesu. Recite mu da je odvezao sjajnu utrku i da je trebao pobijediti.“