Carlos Sainz kaže da su pregovori sa Ferrarijem bili posebni ali i ‘čudni’, s obzirom da se sve odvijalo putem video ili telefonskih poziva.

Ferrari je Sainza prošle sedmice potvrdio kao Vettelovu zamjenu, a Španjolac je potpisao dvogodišnji ugovor sa talijanskom ekipom. Četverostruki prvak Formule 1 Sebastian Vettel će napustiti Ferrari krajem ove godine po isteku svog trenutnog ugovora.

Zbog pandemije korona virusa i mjera zaštite koje su uvedene, pregovori između Sainza i Ferrarija su se odvijali putem video ili telefonskih poziva, te nije bilo direktnih sastanaka. Sainz kaže da su pregovori sa Ferrarijem bili ‘posebni’, ali i ‘čudni’ zbog cijele ove situacije.

„Ta sedmica je bila jako posebna, ali je bilo čudno pregovarati bez da smo se ikako vidjeli. Bio sam kod kuće sa svojim ocem i u konstantnom kontaktu sa svojim agentom i na kraju je sve prošlo jako dobro,“ rekao je Sainz za Sky Italiju.

Sainz se zahvalio i McLarenu na svemu što su uradili za njega. Naime, britanska momčad je dozvolila Španjolcu da pregovara sa Ferrarijem kada je talijanska ekipa stupila u kontakt sa Sainzom.

„Moram se zahvaliti McLarenu i cijelom timu na onome što su uradili za mene kada je stigla Ferrarijeva ponuda. Jedva čekam da ih vidim i da im se zahvalim. Želim se vratiti u Woking i ponovo početi raditi. Mislio sam da će se neki naljutiti nakon moje objave, ali umjesto toga sam dobio mnogo lijepih poruka.“

„Želim im se odužiti. Znam da ovdje u Španiji već razmišljaju o 2021. i o meni za volanom Ferrarijevog bolida kako se borim za postolja i pobjede. Ali sada na trenutak želim odložiti ugovor sa Ferrarijem u ladicu i razmišljati samo o McLarenu,“ dodaje Sainz.