Momčad koja je prethodno nosila ime Sauber danas na Ferrarijevoj testnoj stazi Fiorano ima filmski dan, koji koriste za probnu vožnju novog bolida, a internetom su već počele kružiti prve slike novog bolida Alfa Romeo Racinga.

Službeno predstavljanje novog bolida je zakazano za 18. februar, a bolid će biti otkriven u pitlaneu staze u Barceloni uoči prvog dana predsezonskih testiranja.

Alfa Romeo je prije početka filmskog dana pokazala dijelove novog bolida, gdje su u prvom planu bile nove boje bolida i logo momčadi. Međutim, nije poznato da li je to ‘jednokratni’ vizuelni identitet ili stalni, kojeg će koristiti u sezoni 2019.


Alfa Romeo Racing je novi identitet momčadi koja se prethodno zvala Sauber. Alfa Romeo je prošle godine postala naslovni sponzor švicarske momčadi, dok su ove godine dodatno proširili svoje ovlasti nad ekipom. Bliska saradnja sa Ferrarijem značila je rapidan napredak u F1 2018 i podizanje sa začelja na osmo mjesto. Uoči sezone 2019. dobili su veliko pojačanje u Kimiju Raikkonenu, kojem će timski kolega biti Antonio Giovinazzi, dok je bliska saradnja sa Ferrarijem podignuta na novu razinu. Bivši glavni dizajner momčadi iz Maranella Simone Resta prošle godine je postao novi tehnički direktor Alfa Romea, a veliki broj dijelova Ferrarijeve proizvodnje i ove godine će biti na bolidima Alfa Romea.


Fotografije novog bolida Alfa Romeo Racinga na stazi u Fioranu: