Esteban Ocon vjeruje da je maksimizirao potencijal svog Alpine-Renault A521 bolida u kvalifikacijama za VN Emilio Romagne zauzevši deveto mjesto.

Nakon što je bio peti u prvom segmentu kvalifikacija, Ocon se plasirao na deveto mjesto u Q2 i Q3. Izborio je ulazak u top 10 u zadnjem brzom krugu.

Bio je to preokret za francuskog vozača koji na otvaranju sezone u Bahreinu nije uspio proći prvu kvalifikacionu rundu, dok se u kvalifikacijama za VN Emilio Romagne kvalificirao na mjesto koje je imalo zaostatak od osam desetinki za pole positionom.

„Mislim da je ovo bila jako dobra sesija, što je ono što nam je trebalo gledajući Bahrein, koji je bio nezgodan sa žutim zastavama i svim tim (stvarima),“ kaže Ocon.

„Prilično sam zadovoljan kako je protekla sesija i kako se organizovao promet, te kako smo upravljali stvarima. Slijedeća stvar je da smo danas maksimizirali potencijal. Deveta pozicija je bila maksimum koji smo mogli ostvariti – oni drugi (vozači) su bili malo brži od nas i izvan dosega.“

„Nadogradnje koje smo donijeli ovog vikenda dale su nam samopouzdanje. Osjećaj bolida je bio dobar u sve tri sesije. Da budem iskren, zabavljao sam se na ovoj stazi, tako da je bilo dobro.“

Ocon i dalje misli da je zaostatak za bolidima ispred njih prilično velik, te je stoga bio zadovoljan svojim kvalifikacijskim rezultatom.

„Zbog toga kažem da smo maksimizirali potencijal jer mislim da danas ne bismo mogli učiniti ništa bolje,“ rekao je. „Stvarno je dobro kad iz bolida možete izvući maksimum.“

Oconov timski kolega Fernando Alonso, koji je zauzeo 15. poziciju, bio je manje oduševljen nakon što je pretrpio svoj prvi kvalifikacijski poraz od timskog u F1 od VN Malezije 2017. godine.

„Nisam bio brz,“ priznao je Alonso. „Osjećaj bolida je bio dobar, balans je bio dobar i svaki put kad sam završio krug, bio sam prilično zadovovoljan osjećajem. Ali definitivno sam bio prespor za viši plasman,“ pojašnjava on.

Alonso dodaje kako mora postati sigurniji u bolid da bi izvukao najbolje iz njega na stazama poput Imole.

„Moram bolje razumjeti koja je granica bolida,“ objasnio je. „Na teškim stazama ili na zahtjevnim stazama poput ove morate imati minimalnu razinu povjerenja u bolid. Ove staze stare škole zahtijevaju određeno povjerenje u bolid i samopouzdanje prema pritiskanju do granica dok stižu kvalifikacije.“

„Možda još nisam na toj razini. Pokušat ću se poboljšati za slijedeći put,“ rekao je Alonso.