Adrian Newey kaže da trenutna razina konstantnosti konstruktorskih prvaka za 2023. je iznad svega što je iskusio tijekom svoje karijere u Formuli 1.

Newey, čiji je mandat u premier klasi motorsporta započeo radom u Loli 1986., dizajnirao je bolide koji su do sada osvojili 12 konstruktorskih naslova i 12 vozačkih titula za tri momčadi.

Nakon što je 2006. prešao u Red Bull kao tehnički direktor, Newey je nadgledao sbolide koji su pobijedili na 12 utrka u 2011. i ostvarili 13 trijumfa u 2013. dok je kalendar narastao na 19 utrke

Ali govoreći u Beyond The Grid podcastu, Newey smatra da je konstantnost koju su ove sezone postigli Max Verstappen i Sergio Perez na RB19 još uvijek ponos.

Newey, čiji je razgovor snimljen u Singapuru kada je Red Bull imao 14 pobjeda, je rekao: “Ovo je bio naš najveći uspjeh koji sam sigurno ikada doživio.”

“Imao sam dovoljno sreće da sam sudjelovao u bolidima koji su bili dominantni u prošlosti, ali nikada nismo imali ovu razinu konstantnosti,” istakao je.

“Ljudi bi mogli pomisliti da je sada sve zagarantovano i da će biti glatko. Stvarnost je takva da mnoge stvari mogu poći poogešno u utrci.”

“U stvari, dovesti dva bolida do cilja, po mogućnosti oba na prednjem dijelu iz sedmice u sedmicu, to je težak izazov zbog svih elemenata koji mogu poći po zlu: pouzdanost, nesreće, strategija, performanse.”

“Dakle, postići ovo, mislim da je prava počast svima.”

Kritičan za uspjeh RB19 bio je njegov široki radni okvir koji bolidu omogućuje prilagođavanje različitim stazama.

Uprkos velikom kontrastu Mercedesovom konceptu tima, Newey je rekao da ima ‘instinkt’ da ne koristi ograničenja prema FIA-inom limitu budžeta kako bi proučio Mercedesovo rješenje i uporedio ga onim koje je Red Bull smislio.

“Čak i sa svim alatima koje sada imamo, još uvijek mora postojati određeni stepen hrabrosti [instinkta].”

“Stvarnost je da smo čak i prije limita budžeta bili ograničeni resursima i ljudima. Nikada nismo imali kapacitet za detaljno istraživanje beskonačnih različitih staza.”

“Ako uzmete nedavni primjer, jasno je da smo sa prošlogodišnjim bolidom uzeli aerodinamički smjer bočnih stranica i dizajnom te konceptom bolida, koji je bio gotovo potpuno suprotan onome što je Mercedes napravio.”

“Mercedes je prošle godine pokazao bljeskove konkurentnosti. U Brazilu su pobijedili.”

“Onda ste suočeni izborom: hoćemo li početi istraživati ​​Mercedes u slučaju da smo nešto propustili ili ćemo ostati pri onome što idemo?’ Osjećaj je bio da se držimo onoga što radimo.”