Bivši šef Benettona, Renaulta Flavio Briatore kaže da Ferrari nije napravio neki značajan iskorak jer se bore samo sa McLarenom umjesto da to bude Red Bull. 

Ferrari se na trkačkom vikendu u Japanu vratio na zemlju. Nakon iznenađujućeg trijumfa u Singapuru, kojemu je pridonijelo neočekivan pad Red Bulla, izvrsna strategija red pit walla i iznad svega – u završnom dijelu utrke – savršena lukavost Carlosa Sainza, u Japanu se Ferrari vratio na svoje mjesto. 

Vozačka postava talijanske momčadi Charles Leclerc i Carlos Sainz su završili na četvrtom i šestom mjestu, ali su uspjeli smanjiti dodatno bodovni zaostatak za Mercedesu u poretku konstruktora, ali su se u utrci za postolje morali predati McLarenovim Landu Norrisu i Oscaru Piastriju.  

Međutim, talijanska momčad je imala iznenađujuće dobar tempo na stazi koja im njie nikako odgovarala. Ponašnje guma se znatno poboljšalo, pa su iz ekipe bili zadovoljni prikazanim. 

Talijanska momčad sve više shvata svoj SF-23, koji je od samog početka sezone imao problem sa velikom degradacijom guma zbog čega im je trkački tempo bio najveći problem. 

Ferrari je nakon starta bio četvrta ekipa grida, da bi kroz sezonu postepeno mijenjao svoj dizajn, došlo je do promjene bočnih stranica, tako da se nakon toga krenulo tražiti performanse. 

Na Velikoj nagradi Japana je momčad iz Maranella donijela novu podnicu kako bi stavili pod kontrolu nad upravljanju guma. Iako im Suzuka staza nije odgovarala, Ferrari je napravio dodatni iskorak. 

Meeđutim, ambasador Formule 1 Flavio Briatore smatra da Ferrari nije ništa značajno napravio jer se ne bore sa Red Bullom za naslov, već su u igri samo sa timom iz Wokinga, a to za njega ne prestavlja ništa bitno. 

“Ferrari je više-manje tu, moraju se boriti sa McLarenom. Nažalost, nema ništa fantastično za reći o bolidima iz Maranella,” rekao je Briatore u intervjuu za II Riformista.