Sportski savjetnik Red Bulla Helmut Marko želi da Liam Lawson bude dobro pripremljen za 2025., budući da ne znaju hoće li Sergio Pérez htjeti nastaviti voziti za njih nakon 2024. Austrijanac tvrdi da je njihova momčad dužni imati četiri službena vozača i rezervu najvišeg ranga. 

Mnogo polemike se i dalje vodi oko budućnosti Sergia Pereza u Red Bullu. Meksikanac prolazi kroz najtežu sezonu otkad je stigao u austrijsku momčad jer njegove performanse ove godine nisu na potrebnoj razini. 

Nedavno je savjetnik novih – starih konstruktorskih prvaka uvrijedio Pereza zbog toga što je Meksikanac, koji ne razmišlja glavom kao Verstappen, ali je odmah uputio izvinjenje zbog tih riječi, dok je dobio opomenu od FIA-e. 

Nedugu nakon toga, Checo je rekao kako je sada potpuno spreman da slijedeće godine izazove svog timskog kolegu u borbi za naslov jer je riješio probleme sa bolidom, koji mu nikako nije odgovarao. 

Najvjerovatnije da će sezona 2024. biti zadnja za Meksikanca u Red Bullu jer se pojavio mladi i izuzetno talentovani Liam Lawson, koji bi mogao lako biti prva opcija za austrijsku ekipu da zamijeni Pereza. 

Nešto slično smatra sportski savjetnik ‘Bikova’ jer sumnja da će meksički vozač htjeti voziti za njih nakon što mu isekne ugovor krajem naredne sezone. 

“Liam je napravio sve dobro u svom senzacionalnom debiju u Formuli 1. Bit će rezervni vozač za Red Bull i AlphaTaurija. Dugo će raditi u simulatoru i voziti bolid. Ovako će stići više nego dobro pripremljen za mjesto 2025. godine,” rekao je Marko u intervjuu za Motorsport Magazin.

“Morate biti spremni, ne znamo hoće li Perez htjeti nastaviti [voziti za nas] ili ne nakon 2024., tako da moramo imati četiri jaka vozača i dobru rezervu. Sergio je imao težak dan u Japanu, od petka nije mogao parirati Maxovom tempu, a utrci mu je sve išlo loše, ali siguran sam da će u Kataru opet biti na vrhu,” dodao je.

S druge strane, Austrijanac je pohvalio Verstapenovu vožnju na Velikoj nagradi Japana, koji se vratio na pobjednički kolosjek nakon teškog pada u Singapuru. Iako Red Bull još nije shvatio šta im se dogodilo na Marina Bay stazi, vjeruju da je riječ o izoliranom slučaju, pa čekaju razvoj događaja u zadnjih 6 utrka. 

“Način na koji je Max vozio je bio nevjerovatan. Njegov start nije bio najbolji, ali je bio u stanju kontrolisati dva McLarena i kad je poveo utrku, lako ju je kontrolisao. Bio je jako motivisan nakon Singapura, iako još ne znamo šta nam je tamo išlo loše. Vjerujemo da je to bio izolirani slučaj, a radoznali smo vidjeti šta će se dogoditi u zadnjih šest termina,” zaključio je Marko.