Fernando Alonso je jasan na što se Aston Martin mora fokusirati kako bi poboljšao svoje performanse uoči posljednjih šest utrka sezone. Dvostruki prvak je bio koncizan, jer tvrdi da bi biti “konstantan” na svakoj stazi i proširiti radni okvir AMR23 bilo dovoljno za povratak na stazu dobrih rezultata. 

Ako se ove godine toliko govorilo o Alonsovoj 33. pobjedi, to je zato što je u nekom trenutku bilo moguće da je Španjolac osvoji. No, taj je trenutak trajao samo nekoliko mjeseci, budući da je nedugo prije ljetne pauze Aston Martinu osjetno pao u performansama.  

Pad je bio velik, tako da je od Velike nagrade Kanade dvostruki prvak ponovo bio na postolju samo na Velikoj nagradi Nizozemske, dok je na ostalim utrkama gotovo uvijek bio i izvan top 5. 

Razlog za ovaj pad kojeg je pretrpjela momčad iz Silverstonea je uglavnom zbog toga koliko su sporo razvijali bolid, posebno u usporedbi sa drugim momčadima.  

Iako su Mercedes, Ferrari i McLaren bili daleko iza Aston Martina na početku sezone, sve tri momčadi su sada ispred zelenih bolida na svakoj stazi. 

Upravo činjenica da su konstantni bez obzira na karakteristike staze ono je što Alonso vjeruje da moraju poboljšati prije nego što se suoče sa posljednjih šest utrka sezone 2023. 

“Teško je imati bolid koji dobro radi na svim vrstama staza i svim vrstama zavoja. Okvir rada bolida i njegovih postavki je vrlo uzak u ovoj generaciji, pa ako ne napravite sve dobro, možete lako ostati izvan top 10,” rekao je Alonso.

“No, ako sve učinite najbolje što možete, borit će te se za postolje. To je ono što se događa mnogim momčadima,” dodao je najstariji vozač grida.

Red Bull je jasno dominantna ekipa ove sezone. S druge strane, iza konstruktorskih prvaka razlike su jako male. Ovakvo stanje je malobolje za navijače, ali ne toliko za momčadi jer svaka pogreška košta ulaska u bodove. 

Kao rezultat toga, španjolski vozač napominje da se izbjegavanje borbe za pobjedničko postolje na jednim, a ostajanje izvan bodova na drugim utrkama mora proširiti operativni okvir u kojem njihov bolid funkcioniše.  

“Iza Red Bulla se sve čini prilično izjednačenim, pa kada ste drugi najbrži tim, ili peti ili šesti najbrži tim, u smislu rezultata to je vrlo različito,” pojašnjava on.

“Vidjet ćemo možemo li biti malo konstantniji na svakoj stazi i možemo li produžiti operativni okvir u kojem bolid radi,” zaključio je Fernando Alonso.