U nedavnim utrkama Lewis Hamilton se našao se pred kvalifikacijskim izazovom protiv svog timskog kolege, Georgea Russella. Ovaj iznenađujući razvoj događaja potaknuo je Mercedes da istraži problem i pruži uvid u razloge Britančevih mučenja tijekom kvalifikacija. 

Prije pauze, Hamilton je pokazao svoje performanse subotom (ili petkom na sprint natjecanjima) pobijedivši Russella u šest od sedam utrka, a vrhunac je bio njegov pole position na Hungaroringu. 

Međutim, nakon Velike nagrade Nizozemske, performanse sedmerostrukog prvaka u kvalifikacijama su doživjele pad. Hamilton je svog timskog kolegu uspio samo jednom pobijediti u protekle četiri utrke, tijekom VN Japana. U Nizozemskoj, Hamilton je izjavljivao da je propustio najbolju priliku za pole position nakon što je eliminisan u Q2. 

Mercedesov trkački direktor Andrew Shovlin, rasvijetlio je situaciju, ističući Hamiltonove konstantne performanse na nedjeljnoj utrci.  

“Uvijek je imao dobre performanse nedjeljom, a to je bilo brilijantno jer je uvijek bio u stanje donijeti pristojne bodove.”  

Međutim, Shovlin je istaknuo kako je je ponašanje bolida predstavljalo izazove u kvalifikacijama, rekavši: “Bolid je s vremena na vrijeme malo nezgodan. Ako ga ne stavite točno u [radni] okvir, možete završiti u mukama kroz sesiju.” 

S druge strane, trkački direktor Srebrnih strijela je istaknuo još jedan značajano napredovanje u Formuli 1: problemi sa prolascima kroz prvu i drugu kvalifikacijsku sesiju u poređenju kad je Mercedes imao dominantan bolid. 

“Druga stvar koja otežava je to što je ovih dana jako teško proći Q1, Q2. Prije nekoliko godina, odradili bismo samo jedan krug usred sesije, i to bi vas učinilo potpuno sigurnim.” 

“Ponekad bismo prošli kroz dvije sesije na jednom setu guma. Ako ne postignete pravi balans, ako imate malo prometa, ne možete odvoziti pravi izlazni krug. Sve te stvari stvarno koštaju.” 

Uprkos Hamiltonovoj dobro utvrđenoj reputaciji jakog vozača u kvalifikacijama i rekordera u pole positionima, Shovlin je naveo da bi karakteristike W14 bolida mogle dovesti do toga da Hamilton daje prednost performansama na utrci ispred kvalifikacija. 

“Tempo utrke je bio dobar, a to govori da je bolid uglavnom tamo gdje treba da bude.” 

Međutim, dodao je kako nositi se sa pritiskom razumijevanja guma tijekom kvalifikacija, posebno u prvoj sesiji, predstavlja jedinstven izazov.  

“Teško je, i to svakako predstavlja izazov za svakog vozača koji se ne osjeća potpuno udobno kada ispadne u prvoj kvalifikacijskoj sesiji.”