Šef Mercedesa, Toto Wolff kaže da će njegova ekipa ući oprezno u Silverstone nakon što su nedavno imali problema sa pouzdanošću.


Unatoč što su na osam od devet utrka izlazili kao pobjednici, njemački proizvođač je imao problema s oba W10 bolida u Kanadi, kojeg je Wolff opisao kao ‘najveću borbu’ u sezoni do tada.

Mercedes je imao problema sa pogonskom jedinicom na bolidu Racing Pointa (Lance Stroll) i George Russelom u Kanadi i Francuskoj, dok su na Hamiltonovom bolidu, također radili oko motora i mjenjača prije kvalifikacija na Paul Ricardu.

Na VN Austrije problemi su se i dalje nastavili, tako da je Valtteri Bottas bio prisiljen se vratiti na stari motor – da bi nakon toga Mercedes imao problema sa pregrijavanjem, što je dovelo do toga da se umanji radni učinak, a utrku su završili na trećem (Bottas) odnosno petom (Hamilton) mjestu.

„Imali smo niz problema s pozdanošću koji su nam mogli lako oduzeti značajnu količinu bodova, tako da znamo da moramo ostati ‘budni’ i da djelujemo najbolje što možemo ako želimo da budemo u borbi ovog vikenda,“ kaže Wolff.

„Austrija je otkrila najveću ranjivost našeg bolida i to je značilo da se nismo mogli boriti za pobjedu u bilo kojem trenutku vikenda.“

„Već neko vrijeme radimo na ‘hlađenju’, ali kombinacija visokih temperatura i nadmorske visine u Spielbergu na kraju je značila da moramo još više raditi na temperaturi kako bismo bili konkurentni.“

„Nastavit ćemo raditi na tome kako bismo imali bolju priliku za borbu na budućim utrkama.“

Ipak, Wolff ne očekuje problem pregrijavanja na utrci u Silverstoneu, zbog temperatura koje će biti niže u usporedbi s VN Austrije.

„Srećom, englesko ljeto je poznato po umjerenim temperaturama, tako da ‘hlađenje’ ne bi trebalo biti glavno pitanje za nas u Silverstoneu – iako smo iz prošlosti naučili da vrijeme na VN Britanije može biti vrlo promjenljivo.“