Formula 1 stiže u Silverstone, koji je prije par dana produžio ugovor na još pet godina.


Novi vikend, nova uzbuđenja su pred nama – VN Britanije. Na prethodnoj utrci ekipa Mercedesa je zaustavljena u namjeri da osvoji i devetu pobjedu zaredom. Ipak, gledajući na njihove performanse njemački tim ponovo dobija ulogu broja jedan za pobjedu. Uz to, ovo im je domaća staza, tako da samopouzdanja neće nedostajati.

Ferrari koji je već odavno trebao imati najmanje jednu pobjedu, još je u potrazi za istom. Opet (VN Austrije) su pokazali da mogu, ali ‘opet’ su zakazali kod strategije koja im je veliki problem. Ako im se pokažu slične performanse kao u Spielbergu, mogu biti izuzetno jak konkurent za najvišu stepenicu postolja.

Red Bull ili ponovo Max Verstappen, su pokazali da se na ovaj tim mora računati. Iako niko nije očekivao njihovu prvu pobjedu na stazi (Red Bull Ring) koja im nije išla na ruku,  to se ipak dogodilo. Sjajni Nizozemac je spreman da sve pogreške kazni i pokupi sve štu mu se nađe na putu. Ovdje se očekuje nastavak odličnih izdanja.

McLaren koji sad se može reći iz dana u dan sve više i više napreduje, zasigurno opravdavaju ‘best of the rest’. Mlada vozačka postava koja je potvrđena za 2020., može se još više ‘opustiti’ i utrkivati. Realno je očekivati novo dvostruko uzimanje bodova.

Renault nikako da se sastavi sa svojim RS19. Pojačali su motor, što se vidi kod njihovog partnera iz Wokinga, ali oni još uvijek su jednu utrku gore (bodovi), dok na drugoj su neprepoznatljivi. Mogu li do bodova? Mogu! Ali…

Alfa Romeo, koju je do sad ‘vukao’ Kimi Raikkonen je napokon dočekala da i drugi vozač dođe do bodova u pravo vrijeme. U ekipi vlada sjajno raspoloženje, a bolid funkcioniše na ‘pravi’ način. Tim iz Hinwila, barem jedan njihov vozač može doći do bodova. Zašto ne i oba?

Racing Point se pomalo gubi. Očekivalo se mnogo više od nove specifikacije Mercedesovog motora, ali se desilo suprotno. Ipak, du su ekipa koja može ući u osvajače bodova – zasigurno jesu. Opet, trebat će im mnogo više posla ako ih žele.

Toro Rosso sve više kao da tone. Kod njih je nešto slično kao i sa Racing Pointom. Imaju novi motor, ali nema rezultata. Može li se šta promijeniti na Silverstoneu? Sigurno da može.

Haas F1 Team je definitivno u krizi. Američki tim ne liči na sebe kao na samom početku sezone. Što god da pokušaju ne ide im. Potencijala zasigurno da imaju, ali se ne vide tj. nema rezultata. Ovdje će također teko ući u one koji će dobiti bodove.

Williams će i ovdje, kao i na prethodnim utrkama biti na samom dnu.

 Podaci o stazi:

  • Dužina kruga: 5.891km
  • Broj krugova: 52
  • Dužina utrke: 306.198 km
  • Rekod kruga: 1:30:621 – Lewis Hamilton (2017.) 
Image;@PirelliF1

 

DRS:

Nakon što je prošle godine Silverstone imao tri DRS zone, na ovoj utrci je jedna zona uklonjena, tako da će imati dvije DRS zone. Prva zona detekcije je 25m prije zavoja 3, a aktivacija je 30m nakon zavoja 5. Druga zona detekcija je na zavoju 11, dok je aktivacija u zavoju 14.

Image: @F1


Gume:

Pirelli je za VN Britanije odredio tvrđe komponente guma – C1 (hard – bijela oznaka), C2 (medium – žuta) i C3 (soft – crvena). Pa je tako većina (16) vozača uzela 1 set hard, 10 setova mediuma i 12 setova soft guma. Najagresivniji u odabiru su vozači Renaulta. Daniel Ricciardo se opredjelio na 2 seta harda, 1 medium i 10 setova soft gume, dok je Nico Hulkenberg uzeo 1 hard, 2 mediuma i 10 setova najmekše komponente predviđene za Silverstone. Što se tiče top tri ekipe, vozači Ferrarija i Red Bulla su agresivniji, tako da su Vettel, Leclerc, Verstappen i Gasly uzeli po 1 set harda, 3 mediuma i 9 setova najmekše (soft) guma. Mercedesovi, Hamilton i Bottas su se opredijelili za 1 hard, 4 mediuma i 8 setova soft gume.

Image: @PirelliF1

Raspored vikenda:

Petak 12.07.

  1. slobodni trening: 11:00 – 12:30

2. slobodni trening: 15:00 – 16:30

Subota 13.07.

3. slobodni trening 12:00 – 13:00

Kvalifikacije: 15:00 – 16:00

Nedjelja 14.07.

Utrka: 15:10